Ανταπάντηση-αναδίπλωση Κουκοδήμου

με ...προληπτικό ύφος

“δεν ήταν πρόταση, αλλά ερώτηση” και “για τους δικακινητές ψευδών ειδήσεων, το λόγο έχει η δικαιοσύνη”

 

 

 

Μια μέρα μετά την απάντηση Γερολιόλιου, ο δήμαρχος Κατερίνης, Κων. Κουκοδήμος, ανταπάντησε σήμερα, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους κι όχι στον συνάδελφό του και μάλιστα με μια κακογραμμένη γραπτή δήλωση που κάνει λόγο για μετανάστες…

Στην δήλωση αυτή, χαρακτηρίζει την τοποθέτησή του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ “ερώτηση” και όχι πρόταση και τάσσεται με την πλευρά όσων δεν επιθυμούν περισσότερους πρόσφυγες στην Πιερία. Με έντονο ύφος, αναφέρεται σε

  • “όσα διακινούνται περί πρότασής μου για εγκατάσταση μεταναστών στη νότια Πιερία”
  • “τόσο ευαίσθητα θέματα” και
  • “Για όσους συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, το λόγο έχει η δικαιοσύνη”.

Τρεις δηλώσεις μετά, είναι φανερό ότι οι δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου θέλουν να προσπεράσουν το θέμα που δημιουργήθηκε από την πρόταση Κουκοδήμου στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και να πάψει κάθε σχετική συζήτηση. Οπότε το μόνο που μένει είναι να δούμε αν τελικά -με απόφαση της κυβέρνησης- θα φιλοξενήσει η Πιερία περισσότερους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και αν πράγματι η Δικαιοσύνη (κι όχι δικαιοσύνη) ασχοληθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μ’ όσους διακινούν ψευδείς ειδήσεις στην Πιερία.

 

Η δήλωση Κουκοδήμου

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
29-02-2020

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Με αφορμή όσα διακινούνται περί πρότασής μου για εγκατάσταση μεταναστών στη νότια Πιερία, δηλώνω κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει δήλωση-πρόταση, παρά μόνο ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, αν σχεδιάζουν – όπως φημολογείται- για το δήμο Πύδνας – Κολινδρού να εγκαταστήσουν μετανάστες και στο δήμο Δίου – Ολύμπου.

Ας είμαστε πιο προσεχτικοί όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα θέματα. Πάγια θέση μου εδώ και χρόνια είναι πως η Πιερία έχει σηκώσει το βάρος που της αναλογεί στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Για όσους συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

 

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης