ΣΕΠΕ Πιερίας: απόπειρα διασυρμού μας

οι φωτοτυπίες με κωδικό

επίθεση σε υψηλούς τόνους, αλλά για την “ταμπακιέρα” ….κουβέντα

 

 

 

 

Μια προσωπική επίθεση, σε υψηλούς τόνους, προσωπικά κατά του συναδέλφου τους δημάρχου Δίου-Ολύμπου και εκπαιδευτικού, Βαγγέλη Γερολιόλιου, ήταν η απάντηση της ΣΕΠΕ ΠΕ Πιερίας, στην προσπάθεια του Δήμου να ελέγξει και να μειώσει την υπερβολική χρήση των φωτοτυπικών στα σχολεία του Δήμου.

Το θέμα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι της αντιπολίτευσης Κιάφας και Κουρίτα, με την δεύτερη να απαιτεί να καταργηθεί ο προσωπικός κωδικός και να αναγγέλλει ανυπακοή στο μέτρο, προκειμένου να καταργηθεί στην πράξη. Στην ενημέρωση-απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, επεσήμανε εμφατικά το ολυμπικό ρεκόρ των 17.000 φωτοτυπιών, σε διάστημα δύο βδομάδων, σε ένα σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, το ρεκόρ αυτό δεν είναι το μοναδικό και υπάρχει και δεύτερο και τρίτο σχολείο με παρόμοιες επιδόσεις.

Και ενώ ο Βαγγέλης Γερολιόλιος απέφυγε να αποκαλύψει έστω το ποιο ήταν το τόσο παραγωγικό σε φωτοτυπίες σχολείο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας δεν φείδεται χαρακτηρισμών και συμπερασμάτων κατά του συναδέλφου της, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο ολυμπικό ρεκόρ, ούτε για το πως αυτό επιτεύχθηκε και αν πράγματι το εκπαιδευτικό έργο απαιτεί τέτοιο όγκο φωτοτυπιών για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Πολύ περισσότερο συνδέει τις υποχρεώσεις του Δήμου έναντι της Παιδείας που δεν εκπληρώνονται, με την …ελευθερία στην φωτοτυπία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η εντολή του Δήμου δεν έθετε όριο στον αριθμό φωτοτυπιών ανά εκπαιδευτικό, αλλά προσωπικό κωδικό για να μπορεί να βρεθεί τι φωτοτυπεί έκαστος.

 

 

Το δελτίο Τύπου της ΣΕΠΕ ΠΕ Πιερίας

 

Κατερίνη , 27/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται η δημοτική αρχή Δίου – Ολύμπου

Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται η δημοτική αρχή Δίου – Ολύμπου σχετικά με τη δημόσια εκπαίδευση. Η δημοτική αρχή Γερολιόλιου όχι μόνο δεν φαίνεται να θέλει να διαθέσει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών  των  σχολείων,  αλλά προχωρά και ένα βήμα παραπέρα. Προσπαθεί να διασύρει την εκπαιδευτική κοινότητα. Με έγγραφο που στάλθηκε στα σχολεία του Δήμου με την υπογραφή της  Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής απαίτησε από τους  εκπαιδευτικούς των σχολείων τη λειτουργία του φωτοτυπικού μηχανήματος με ετήσιο leasing μέσω προσωπικών κωδικών. Επίσης, ο Δήμαρχος σε τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο υπεραμύνθηκε δημόσια την παραπάνω  εντολή, δηλώνοντας «ότι η φωτοτυπία πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο» (!!!)

Συνιστούμε στον κ. Δήμαρχο, αντί να βαυκαλίζεται εμπλοκή του Δήμου στο έργο των εκπαιδευτικών, να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων του Δήμου του. Ας ασχοληθεί με τις πραγματικές υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος για τη στήριξη των σχολικών μονάδων και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτά, διεκδικώντας, όπως θα όφειλε, τα απαραίτητα κονδύλια από την κυβέρνηση.

Σε μια περίοδο που βάλλεται το δημόσιο σχολείου και η εκπαιδευτική κοινότητα αυτή η προκλητική εντολή – οδηγία του Δήμου Δίου – Ολύμπου δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας.

Καλούμε τον Δήμο Δίου – Ολύμπου να άρει άμεσα την εντολή – οδηγία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, το εκπαιδευτικό τους έργο και την αξιοπρέπειά τους και να μην την εφαρμόσουν.  

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.