Να αντισταθούμε

στον ιό της ακροδεξιάς

“…Όλοι οι παραπάνω που παίρνουν πρωτοβουλίες νεοφασιστικής νοοτροπίας είναι το λιγότερο. Ο κίνδυνος είναι οι πολλοί που τους επιδοκιμάζουν…”

 

 

 

 

του Θανάση Αποστόλου

Το αυγό δεν επωάζεται.
Έσπασε.
Και δυστυχώς βγήκαν πολλά φιδια.
Φίδια που γέμισαν τα νησιά, τον Εβρο και κυκλοφορούν παντού.
Εθνικιστικό παραλήρημα σαρώνει την Ελλάδα.
“Πατριώτης” ανεβάζει φωτογραφία με παιδικό καλτσάκι σχολιάζοντας “απομεινάρι από πνιγμένο λαθροπροσφυγόπουλο”. Στη Λέσβο, τσούρμο “πατριωτών” εμποδίζουν πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβαστούν και ένας ελληναράς φωνάζει “εγώ σε γκάστρωσα μωρή που γεννάς σαν κουνέλα και θέλεις να έρθεις εδώ”. Στη Χίο και τη Λέσβο, αυτοσχέδιες ομάδες- κατά το πρότυπο της Χρυσής Αυγής- εμποδίζουν πρόσφυγες να βγουν από τη θάλασσα, προπηλακίζουν δημοσιογράφους, ξυλοφορτώνουν μέλη ΜΚΟ και γίνονται ήρωες. Αιφνιδίως, κάποιες εγκαταστάσεις με είδη πρώτης ανάγκης για τις πρόσφυγες λαμπαδιάζουν. Στον Έβρο, κυκλοφορούν περίπολα με οπλισμένους ντόπιους που περιμένουν να περάσουν πρόσφυγες και να τους τουφεκίσουν σαν μπεκάτσες. Κάποιοι τους αγιάζουν και τους ευγνωμονούν που «φυλάσσουν Θερμοπύλες». Και ξυλοκοπούν όποιον δείχνει συμπαράσταση στους πρόσφυγες, ας είναι και του CNN. Αυστριακοί και γερμανοί νεοναζί εμφανίζονται να βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, ανεβάζοντας στον προσωπικό τους λογαριασμό, στα κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες “αλληλεγγύης στους Έλληνες συνοριοφύλακες”.
Νεοφασίζουσες ομάδες υπήρχαν πάντα: από τους δωσίλογους της Κατοχής και το παρακράτος της δεκαετίας του ’60, μέχρι τους θρασύδειλους που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή και δεν το έλεγαν.
Η διαφορά τώρα είναι ότι τα πρόσωπα δεν κρύβονται. Δρουν, απειλούν, ασχημονούν δημόσια.
Όλοι οι παραπάνω που παίρνουν πρωτοβουλίες νεοφασιστικής νοοτροπίας είναι το λιγότερο. Ο κίνδυνος είναι οι πολλοί που τους επιδοκιμάζουν.
Καιρός είναι κάθε πατριώτης, κάθε δημοκράτης να αντισταθεί στην πατριδοκαπηλεία και τον εκφασισμό. Να αντισταθεί στην εξάπλωση του ιού της ακροδεξιάς.

Υ.Γ. Το σκοτάδι έγινε επίσημο.Μετά τις δεήσεις να δούμε και λιτανείες!!!