Και πιο δραστικά μέτρα

"ΚΛΕΙΣΤΑ" για 15 μέρες

κατά της εξάπλωσης του COVID 19: ενημερωθείτε – προφυλαχτείτε – μην πανικοβάλλεστε – και κατανοήστε ότι οι πρωτοφανείς καταστάσειις απαιτούν πρωτοφανή μέτρα

 

 

 

 

 

 

 

 


Σας ενημερώνουμε ότι τα Δικαστήρια στην Κατερίνη λειτουργούν μόνο για έκτακτες και εξαιρετικές περιπτώσεις. Πριν μεταβείτε στα Δικαστήρια επικοινωνήστε είτε με τους γραμματείς είτε με του Δικηγόρους σας. Οι γραμματείες θα λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 έως και τις 13:00 και μόνο για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

 


Με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειακών/Τοπικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ (Κ.Ε.Α.Ο, Υποκαταστήματα, Διευθύνσεις, Περιφερειακά Τμήματα, Γραφεία) και της αποφυγής άσκοπων φυσικών επισκέψεων ιδίως σε περιοχές με αυξημένη επιφυλακή λόγω του κορονοϊού καθίσταται αναγκαία η προσωρινή αναστολή ορισμένων συναλλαγών με φυσική παρουσία σε συνδυασμό με την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη νέων.

 Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται μέχρι την Παρασκευή 20/03/2020  οι συναλλαγές με φυσική παρουσία στις υπηρεσιακές μονάδες του e-ΕΦΚΑ με εξαίρεση τις πολύ επείγουσες περιπτώσεις.

 

ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 22/3
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ)ΣΚΟΥΦΑ

 

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και κατόπιν οδηγιών–προληπτικών μέτρων της Κυβέρνησης, το γραφείο της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην οδό Δημητρίου Δημάδη 5, 4ος όροφος, Πλατεία Δημαρχείου (ΤΚ. 60133) θα παραμείνει κλειστό έως 22/03/2020.

Η επικοινωνία με πολίτες ή φορείς θα γίνεται είτε τηλεφωνικά στο 2351034885 ή με e-mail στο bettyskoufa@gmail.com.

Σε αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο πρέπει όλες και όλοι, ενωμένοι, να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων χωρίς εφησυχασμό και πάντα με απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες μας. Με τη συμβολή όλων μας θα μπορέσουμε να βγούμε σύντομα και από αυτή την περιπέτεια, τόσο η χώρα μας, όσο και ο υπόλοιπος κόσμος.

Καλή δύναμη, υπομονή, αυτοπειθαρχία σε όλες και όλους.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 

 

 

 

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προληπτική αντιμετώπιση και τον περιορισμό του COVID-19, η Νέα Δημοκρατία αναστέλλει από σήμερα μέχρι νεοτέρας την λειτουργία όλων των γραφείων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της ανά την Ελλάδα. Παράλληλα εισάγει πρόγραμμα τηλεργασίας για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Μένουμε σπίτι και ψύχραιμοι.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας.

Μεταδίδουμε το μήνυμα και όχι τον ιό».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει της λήψης έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, αλλά και μετά την από 9 Μάρτη απόφαση του Eργατικού Kέντρου Κατερίνης, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, για αναστολή οποιασδήποτε δραστηριότητας στο χώρο του ΕΚΚ για 1 μήνα, αναβάλλονται οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας, οι οποίες είχαν καθοριστεί για τις 15 και 22 Μάρτη.

Η Εφορευτική Επιτροπή θα προσδιορίσει εκ νέου την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών όταν πάψουν τα έκτακτα μέτρα και ανοίξουν οι χώροι στους οποίους μπορούν να διεξαχθούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο – Η Εφορευτική Επιτροπή

 

 


Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου

Κατερίνη, 13.03.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, είναι και πάλι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Κορωναϊό [COVID-19], με μέτρα πρόληψης και προστασίας.

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
Ήταν η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας που εφάρμοσε την ιχνηλασιμότητα των επισκεπτών στο κτίριο της ΠΕ Πιερίας, για την ασφάλεια όλων.

Χωρίς πανικό και χωρίς καθόλου να επαναπαυτούμε, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την άσκηση της διοίκησης επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, σε μία ιδιαίτερη περίοδο κρίσης και έκτακτης ανάγκης στην οποία αυτή τη φορά έχουμε να διαχειριστούμε την μείωση και καταστολή της εξάπλωσης της πανδημίας του επικίνδυνου αυτού ιού.

Πρέπει όχι μόνο να διαχειριστούμε την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται από την επικράτηση της πανδημίας σε υπηρεσιακό – διοικητικό επίπεδο, όσο και σε ανθρώπινο, το οποίο πολλές φορές είναι πολύ πιο δύσκολο και πάρα πολύ εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε παρεκτροπή συμπεριφορών, χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία. Για το λόγο αυτό είναι φρόνιμο για όλους μας, να τηρούμε μια στάση αναμονής και αυτοσυγκράτησης, λαμβάνοντας μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία συνάμα θα αποτελέσουν και μέτρα προστασίας των συνανθρώπων μας.

Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν μπορεί ο καθένας μας, την έκθεσή του σε σημεία όπου συναθροίζονται πολλά άτομα είτε σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς χώρους, να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες και το σπουδαιότερο να υπακούμε και να τηρούμε με απόλυτη ψυχραιμία και σχολαστικότητα τις οδηγίες που δίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εξειδικευμένους φορείς υγείας.

Ως Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είμαστε σε αγαστή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους, το Σύλλογο των εργαζόμενων της ΠΕ Πιερίας αλλά και με όλους τους λοιπούς τοπικούς φορείς, για την διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξάλειψη – κατά το δυνατόν – όλων των πιθανών εστιών μόλυνσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες (νέοι αλλά και ηλικιωμένοι) είτε είναι άτομα με ευαίσθητη υγεία.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και την υπομονή που επιδεικνύουν για τις πιθανές καθυστερήσεις που υφίστανται κατά την εξυπηρέτησή τους καθώς και την αγαστή συνεργασία και συνδρομή του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Τοπικό Τμήμα της ΠΕ Πιερίας στην ενημέρωση των υπηρετούντων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τα μέσα και τα μέτρα αυτοπροστασίας τους από τον Κορωναϊό – COVID-19.

 

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα είναι ανοικτές για την προσέλευση του κοινού, της εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης υποθέσεών του, εφόσον αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη, τρεις ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και με ωράριο 09:00 – 14:00.

Ωστόσο, οι πολίτες στο ίδιο ωράριο (09:00 – 14:00) καθημερινά μπορούν να απευθύνεται ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ στις υπηρεσίες της ΠΕ Πιερίας, ως εξής:

  • Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας: 2351351260 & 2351351261 & 2351351262
  • Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας: 2351351284
  • Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής: 2351351110
  • Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών: 2351353111 & 2351353100
  • Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος: 2351351150 & 2351351151
  • Υποδιεύθυνση Οικονομικού – Ανθρωπίνων Πόρων: 2351351240
  • Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων: 2351351192
  • Τμήμα Πολιτικής Προστασίας: 2351351200
  • Γραφείο Υποδοχής Πολιτών: 2351351297

Επίσης παρακαλούμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τουλάχιστον αυτή την δύσκολη περίοδο και την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ επικοινωνία για την εξυπηρέτησή τους, με στοιχεία που μπορούν να βρούνε στον επίσημο ιστοχώρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και στον υπερσύνδεσμο http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=280&at=2.

 

 

12/03/2020

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Κεντρική Μακεδονία αποφασίστηκαν στις έκτακτες συσκέψεις που συγκάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του κ. Τζιτζικώστα, παρουσία όλων των Αντιπεριφερειαρχών και των Γενικών Διευθυντών της Περιφέρειας.

Ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη του Περιφερειάρχη, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Αντιπροέδρου της ΠΕΔΚΜ Σίμου Δανιηλίδη, του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΔΚΜ Βασίλη Γάκη και των Διοικητών της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «όπως έχουμε δεσμευτεί και λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή, συνεχίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση ανακοινώνουμε σήμερα συγκεκριμένα μέτρα, που αφενός διασφαλίζουν τη σωστή και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Λειτουργούμε με σύνεση και αποφασιστικότητα. Δεν χρειάζεται πανικός. Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα ζητήματα. Τηρούμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, ενημερωνόμαστε σωστά από τους ειδικούς, περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ειδικά τις μετακινήσεις των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών και των επιστημόνων και ιατρών. Ως Αυτοδιοίκηση είμαστε εδώ για να συνδράμουμε τους αρμόδιους φορείς υγείας της χώρας. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμοι είμαστε δίπλα στους πολίτες, στην πρώτη γραμμή για τη χώρα. Όχι πανικός, όχι όμως και εφησυχασμός».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε τρεις άξονες:

Α. Μέτρα λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

1.Αναστολή των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας, δηλαδή του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Επιτροπής Ανάπτυξης, της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, της Μητροπολιτικής και Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες θα συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα ζητήματα δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

2.Αναστολή όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι εποπτευόμενοι από την Περιφέρεια φορείς.

3.Αναστολή της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις εκθέσεις και τις διοργανώσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

4.Αναστολή όλων των παραχωρήσεων των χώρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του παρεκκλησίου εντός του αύλειου χώρου στην Βίλα Αλλατίνι.

Β. Μέτρα για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών:

1.Ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε μέσο, όπως εξειδικευμένα φυλλάδια και αναρτήσεις πληροφοριών και οδηγιών σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και με εξειδικευμένα μηνύματα μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2.Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου σε κάθε Γενική Διεύθυνση και σε κάθε μία από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

3.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνει πλήρως αποδεκτή την υποβολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες μας.

4.Σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες που έχουν προσέλευση και εξυπηρέτηση κοινού, καθιερώνουμε ωράριο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης στις υποθέσεις που αποτελούν έκτακτη ή επείγουσα ανάγκη, τρεις ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

5.Αναστέλλεται η διενέργεια όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

6.Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίων επισκεπτών που επισκέπτονται όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Γ. Απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

1.Αξιοποίηση στο μέγιστό δυνατό βαθμό της τηλεργασίας στο σπίτι.

2.Προάσπιση της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αποσύρονται εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

3.Εκ περιτροπής αδειοδότηση σε γονείς παιδιών μέχρι 15 ετών.

4.Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής.

Ο κ. Τζιτζικώστας ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, των Επιτροπών καθώς και των συνεδρίων και της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ.

Επίσης, ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης Ολομέλειας για τις 24-26 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, καθώς και τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και των Οργάνων της.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε: «Συντονίζουμε και εμείς τα βήματά μας σε συνεργασία με τους φορείς, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Πρέπει να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που επιβάλλουν οι στιγμές. Ως Δήμοι αναλαμβάνουμε να εντείνουμε την ενημέρωση των συνεργατών και των υπαλλήλων αλλά και των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα για την προφύλαξη, αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων στην καθημερινότητά μας. Ήδη οι Δήμοι το προηγούμενο διάστημα πυκνώσαμε την επικοινωνία με τους πολίτες με sms που στείλαμε, με πρακτικές οδηγίες και προχωρήσαμε σε εκτεταμένες απολυμάνσεις σχολικών μονάδων, των ΚΑΠΗ, των δημοτικών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, ενώ προχωρήσαμε στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων, των ΚΑΠΗ και των πολιτιστικών και αθλητικών λειτουργιών. Επίσης προχωράμε στην διεύρυνση του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Απευθύνουμε έκκληση για ψυχραιμία, περιορισμό όλων των μη αναγκαίων μετακινήσεων και των συναθροίσεων και δείχνουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Επίσης οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε σε σχολαστική τήρηση όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες έχουν μια επιπλέον υποχρέωση απέναντι στους ηλικιωμένους, για να τους προστατέψουν καλύτερα. Χρειάζεται ένταση της προσοχής, επαγρύπνηση, συνεχής συνεργασία με τους συναδέλφους μας στην Κεντρική Μακεδονία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στάθμιση όλων των νέων δεδομένων. Οι Δήμοι θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».