Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Μένουμε σπίτι,

αλλά δεν κλείνουμε το στόμα

Ενώνουμε και τη δική μας φωνή, απαιτώντας  μέτρα από την κυβέρνηση τώρα. Στήριξη  της δημόσιας  υγείας

 

 

 

Μένουμε σπίτι, μένουμε δυνατοί, “δεν  κλείνουμε  το στόμα”

Μένουμε σπίτι  ακούμε τον ΕΟΔΥ  ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και να μην καταρρεύσει το  σύστημα υγείας.

Το μένουμε σπίτι όμως δε σημαίνει ότι κλείνουμε το στόμα για  να μην ακουστεί η φωνή  των  επιστημονικών   φορέων όπως είναι η Ομοσπονδία Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) αλλά και πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι κάνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις στην  κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του συστήματος  δημόσιας υγείας.

Να ακούσει η κυβέρνηση αυτές τις προτάσεις των επιστημονικών  φορέων για μαζικές προσλήψεις στις δομές υγείας. Να ανοίξουν οι Μονάδες Εντατικής  Θεραπείες, (ΜΕΘ) που είναι κλειστές. Να γίνει επίταξη τώρα όλων των δομών υγείας του Ιδιωτικού τομέα και να ενταχτούν στο σχεδιασμό του δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι ώστε μαζί με το μένουμε σπίτι, να γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση  της εξάπλωσης του κορονοϊού για  να μη μετρούμε θύματα  τα οποία μπορούν  να σωθούν και να βγούμε  όσο γίνεται  πιο γρήγορα από την επιδημία.

Επιτέλους  ας ακούσει  η κυβέρνηση  αυτές τις ενδεδειγμένες και αυτονόητες προτάσεις  των επιστημόνων  που  αψηφώντας τους κινδύνους δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, και ας αφήσει τα διαφορά χάπενινγ που συσκοτίζουν τη σοβαρότητα του  προβλήματος. Αν η κυβέρνηση  πραγματικά νοιάζεται  για τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι οι  συνταξιούχοι και όχι μόνο, ας ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας  έμπρακτα, στέλνοντας σε όσους το έχουν ανάγκη, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στο σπίτι τους δωρεάν.

Επιτέλους πάρτε μέτρα για την  ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος όπου  οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες  τις κυβερνήσεις μετατρέψανε την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και τσακίστηκε το  εισόδημα του λαού. Σταματήστε επιτέλους να  παίρνετε μέτρα στήριξης  του μεγάλου  κεφαλαίου ακόμα και για την υγεία που την έχετε μετατρέψει σε εμπόρευμα. Αφήστε τα παιχνίδια και δώστε το δώρο του Πάσχα  σε όλους  τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που το έχουν ανάγκη στην ώρα του. Αφήστε  τους σχεδιασμούς που  στρέφονται  ενάντια  στην εργατική τάξη,  και τα λαϊκά στρώματα  για να ενισχύσετε την κερδοφορία των πολυεθνικών, με το πέρασμα της  επιδημίας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων  ΙΚΑ Ν. Πιερίας  στέκεται δίπλα σε όλους τους  γιατρούς, τους νοσηλευτές,  το ΕΚΑΒ και  σε όλους τους εργαζόμενους που τούτες  τις ώρες  δίνουν  τη  δύσκολη μάχη στην πρώτη γραμμή  για την υγεία όλων μας  χωρίς ουσιαστικά όπλα. Πολλοί από αυτούς τους μαχητές  της υγείας είναι τα  δικά μας παιδιά, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονα μας.

Ενώνουμε και τη δική μας φωνή, απαιτώντας  μέτρα από την κυβέρνηση τώρα. Στήριξη  της δημόσιας  υγείας .

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να τηρούν πιστά  όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

 Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΙΚΑ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ.