“Κι αυτό τηλεφωνικά, κε δήμαρχε;;;”

ο Κιάφας για το ΣΔΙΤ του ταμιευτήρα Δίου

και την δια τηλεφωνικής περιφοράς έγκρισή του

 

 

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, της 12ης.3.2020, ήταν η πιο ήρεμη και ειρηνική των τελευταίων, πολλών χρόνων. Κι αυτό γιατί ξεκίνησε να γίνει -λόγω κορονοϊού- κεκλεισμένων των θυρών, αλλά τελικά έγινε δια περιφοράς-τηλεφωνικά, όπως δίνει την δυνατότητα ο νόμος και οι αποφάσεις οι πρόσφατες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνεδρίαση αυτή ήταν και πολύ παραγωγική. Όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία, αποτέλεσμα συνηθισμένο για την διοίκηση Γερολιόλιου και την διαπαραταξιακή εμπιστοσύνη που απολαμβάνει. Μεταξύ των θεμάτων αυτών υπήρχαν και κάποια πολύ σοβαρά, όπως το 14ο κατά σειρά που αφορούσε την:

Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την εκκίνηση-διερεύνηση διαδικασιών για την κατασκευή ταμιευτήρα και την βελτίωση – επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη ΔΕ Δίου, με την διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Εισήγηση: Δήμαρχος Ευάγγελος Γερολιόλιος

Το θέμα είχε εντοπίσει και αναδείξει και ο ίδιος ο δήμαρχος στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕτΟ, ως ένα πρώτο δείγμα έργου με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και πιλότου, ενδεικτικού του πνεύματος διοίκησης Γερολιόλιου. Διοίκηση που ήδη έχει δηλώσει ότι θα υπάρξουν ΣΔΙΤ και με τρόπο που δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.(και αλλού, αλλά κυρίως στο 43ο λεπτό του βίντεο)

Στο 14ο θέμα, η τρίτη κατά σειρά μεγέθους παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου μας, η “Προοπτική” του Πέτρου Κιάφα, ψήφισε υπέρ της αναβολής συζήτησης του θέματος και επάνοδό του σε μια κανονική συνεδρίαση. Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο Π. Κιάφας επισημαίνει την ανάγκη κανονικής συζήτησης του θέματος, σε μια κανονική συνεδρίαση, με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και -κυρίως- των αγροτών του Δημοτικού Διαμερίσματος. Σημειώνει δε ότι δεν υπάρχει κάποια χρονική ή άλλη πίεση για να “περάσει” αυτό το θέμα με μια τηλεφωνική περιφορά και κανέναν προβληματισμό.

Η ανακοίνωση Κιάφα

 

 

                                                                                 Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις  12/3/2020 λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορονοϊό το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά.  Αυτό , όμως, συνεπάγεται λήψη αποφάσεων για τις οποίες  δεν έχουν λάβει γνώση οι πολίτες αλλά θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές τους.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο για την εκκίνηση – διερεύνηση διαδικασιών για την κατασκευή ταμιευτήρα και τη βελτίωση – επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη ΔΕ Δίου με τη διαδικασία, ωστόσο, Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού (ΣΔΙΤ) τομέα.

Η θέση της παράταξη μας ήταν να αναβληθεί το θέμα με την επιχειρηματολογία:

  1. Ότι δεν είναι θέμα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης αλλά που ωστόσο
  2. είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ενδιαφέρει όλους τους αγρότες της ΔΕ Δίου και σε μια ανοιχτή συνεδρίαση θα τους δινόταν η ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ζήτημα που τους αφορά.

Ο δήμαρχος, όμως, αποφάσισε  ότι δεν υπήρχε λόγος να αναβληθεί το θέμα.  Εμείς θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει τις προθέσεις του που δεν είναι άλλες από το να δώσει  την άρδευση  και όχι μόνο, στους ιδιώτες

Αυτό εμάς ως παράταξη μας βρίσκει αντίθετους και δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε τέτοιες πρακτικές.

Ζητάμε , έστω και τώρα, να έρθει το θέμα προς συζήτηση, όταν με το καλό θα συνεδριάζουμε δημόσια, να ακουστούν οι θέσεις όλων, οι αντιρρήσεις αλλά και οι προτάσεις

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Δήμο-Δημότη