Δελτία-άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

και φωτογραφίες για ν' ανησυχούμε

αυτά που δημοσιεύουν οι αιρετοί άρχοντές μας

 

 

 

 

Στις 31.3.2020, με δελτίο Τύπου και φωτογραφίες, ο Δήμος μας ενημέρωσε ότι την έδρα του επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής ‘Ένωσης Δήμων Ελλάδας και πρόεδρος Τρικκαίων, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς σχετικά με την πανδημία και ειδικά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως το “Φροντίδα στο Σπίτι”. Επ’ ευκαιρία, στο δελτίο Τύπου του Δήμου, επαναπροβαλόταν τοπική επιχείρηση και ο ιδιοκτήτης της, με αφορμή την παρουσία του ταυτόχρονα με τους λοιπούς επισκέπτες και τη παραχώρηση και δεύτερου αυτοκινήτου στον Δήμο μας, για δύο μήνες, στα πλαίσια συμφωνίας της ΚΕΔΕ με εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και προσωπικός φίλος του δημάρχου μας, Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με υπαλλήλους του Δήμου, να διαπιστώσει ο ίδιος ότι τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού τηρούνται και εφαρμόζονται και να αποχωρήσει ικανοποιημένος. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις φωτογραφίες που συνόδευαν το δελτίο Τύπου, οι οποίες -πέρα απ’ το γεγονός ότι θύμιζαν σπαγγέτι γουέστερν– κατέγραψαν επισκέπτες και οικοδεσπότες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σε όλα τα επίπεδα (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις, κτλ).

 

kede_reduce

 

 

Μία μέρα πριν, ο αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, Βασίλης Βροχαρίδης, δημοσίευε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fb, κείμενο και φωτογραφίες από την “προσπάθεια καλωπισμού του παραλιακού μετώπου στον Πλαταμώνα”, την οποία παρακολούθησε και κατέγραψε, ενώ αυτή υλοποιούνταν από τον συνάδελφό του του Πρασίνου και της Καθαριότητας, Κωνσταντίνο Κουριάτη, και εργάτες του Δήμου.

 

 

Στις φωτογραφίες μπορούσε κάποιος να διαπιστώσει με μία ματιά ότι, πέρα απ’ το ελληνικό “τρεις δουλεύουν και δύο τους επιτηρούν”, ο Κων. Κουριάτης εφαρμόζει -κάπως- κάποια μέτρα προστασίας, οι εργάτες ακόμη λιγότερα, ενώ ο Βασ. Βροχαρίδης έχει επιστρατεύσει για την προστασία του και την προστασία των γύρω του μόνο έναν καφέ και απαράμιλλο ύφος…

Την επομένη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχός μας και οι λοιποί παράγοντες φωτογραφιζόταν ως μασκοφόροι εκδικητές που τηρούν μέχρι κεραίας τα μέτρα κατά του COVID 19…

Χθες, ο Δήμος μας ενημέρωσε, με δελτίο Τύπου και φωτογραφίες, ότι πολυμελής ομάδα νομικών συμβούλων του προέδρου του Ιδρύματος “Διονύση Α. Πασχάλη”, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και εξέφρασαν στον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και την γενική γραμματέα, την πρόθεση του προέδρου και επίτιμου δημότη να ενισχύσει τον Δήμο μας, στην προσπάθειά του να επιλύσει σημαντικά προβλήματα, με πρώτο αυτό της καθαριότητας, “είτε με την προμήθεια απορριματοφόρων οχημάτων, είτε με την επισκευή των ήδη υπαρχόντων, γεγονός που κατά γενική ομολογία θα ενισχύσει το στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου και θα ωφελήσει τη δημόσια υγεία των πολιτών.”

Στο δελτίο Τύπου επισημαινόταν ότι η συνάντηση έγινε “πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για τον COVID19”, χωρίς άλλες λεπτομέρειες για τον ακριβή χρόνο. Και σ’ αυτό το δελτίο Τύπου υπήρχαν οι απαραίτητες φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνονται επτά -7- άτομα (μεταξύ τους και ο δήμαρχος) να συζητούν και να βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλος, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Μόνη πιθανή εξήγηση: το γεγονός συνέβη ΠΡΟ των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στις 17 και 18 Μαρτίου 2020, είδαν το φως της δημοσιότητας δελτία Τύπου που αφορούσαν ανάλογες επισκέψεις εκπροσώπων του προέδρου του Ιδρύματος Πασχάλη. Στις φωτογραφίες που τα συνόδευαν μπορεί να διακρίνει κανείς ότι η πολυμελής αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον Δήμο και τον δήμαρχο, είχε επισκεφθεί -με την ίδια σύνθεση και την ίδια ενδυμασία- και το Ναυτικό μας Μουσείο. Το δελτίο Τύπου για το Ναυτικό Μουσείο στάλθηκε στις 17 του μήνα. Πιθανώς όλες οι επισκέψεις να είχαν γίνει μερικές μέρες νωρίτερα. Σε όλες τις φωτογραφίες, όσοι απεικονίζονται δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας. Μερικές μέρες νωρίτερα, η συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου που θα γινόταν στις 12 Μαρτίου, έγινε τελικά δια τηλεφωνικής περιφοράς, όπως θα γίνει και το επόμενο, αυτό της 10ης.4.2020.

Ευτυχώς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μας επισκέφθηκε μόνο μια μέρα, αρκετά αργότερα, στις 31.3.2020 και διαπίστωσε και εφάρμοσε όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας (όλων μας)…

 

Ά propos… το “Βοήθεια στο Σπίτι” υπάρχει και για το Λιτόχωρο;;;