Ποια κριτική, κε δήμαρχε;

και ποια αποδοχή της;

πόσα περισότερα ευρώ θα μας κοστίσει ένας αβαθής χείμαρρος και πόσο θα διαρκέσει η απροθυμία της τοπικής διοίκησης να τον διαχειριστεί;;; είναι και περιοχή που “βγάζει” ΝΔ σε ποσοστά …Λιβύης και Ιράκ

 

 

 

 

 

 

            

       

 

 

 

 

 

 

Όλα τα παραπάνω αφορούν το ίδιο θέμα: τι συνέβη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, αυτών που τελευταίο αποκορύφωμα είχαν την νεροποντή της Πρωταπριλιάς.

Με δυο λόγια έγινε ό,τι συμβαίνει εδώ και.. πάντοτε. Εξ από ανέκαθε που θα μπορούσε να πει κι ένας αιρετός… Με κάθε βροχόπτωση που ξεπερνάει την ψιχάλα ή και με ψιχάλα που επιμένει λίγο περισσότερο, η περιοχή της Βροντούς γίνεται λιμνοθάλασσα. Κι ο παλιός δρόμος προς Κατερίνη “κόβεται”. Κι ο άλλος δρόμος από την Βροντού προς τον παλιό γίνεται παγίδα πολύ επικίνδυνη, ειδικά εκεί που δρόμος και χείμαρρος διασταυρώνονται.
Κι η γεωγραφία της περιοχής είναι γνωστή από καταβολής κόσμου και το τι προκαλεί η βροχή στην περιοχή γνωστό είναι έκτοτε.

Η δε διοίκηση η δευτεροβάθμια (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια) είναι εδώ και αιώνες της ίδιας παράταξης και στελεχών και για έναν αιώνα ακόμα προσκείμενη στο ίδιο κόμμα. Κι οι δύο τελευταίες διοικήσεις του Δήμου μας, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης. Κάνει έργα η διοίκηση. Όσα κάνει. Έργα αποκατάστασης, έργα συντήρησης, έργα εξυπηρετήσεων (μικροκομματικών).
Αυτό που ΔΕΝ κάνει καμία διοίκηση εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια, είναι να λύσει το πρόβλημα. Να διαπιστώσει επιτέλους ποιο είναι το πρόβλημα και πως προκύπτει και να το λύσει με τον καλύτερο τρόπο. Αντ’ αυτού, όλοι οι παραπάνω κάνουν ό,τι μπορούν να δίνονται κάθε χρόνο λεφτά, αλλά να ΜΗΝ λύνεται το πρόβλημα. Πιθανώς για να δίνονται λεφτά κάθε χρόνο. Πιθανότατα.

Κι αφού πέρασε η νεροποντή -πολύ μικρότερη από πρόσφατες καταστροφικότερες- άρχισαν οι δημοσιεύσεις στο Fb και στα φίλια “Μέσα” και τα …αλληλοσυγχαρητήρια.

Και σε τι αναφέρονται τα αλληλοσυγχαρητήρια;
Σε άσχετα με τα παραπάνω προβλήματα.

Στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πανδημίας, ήρθαν να προστεθούν, για μια ακόμη φορά, επιπλέον προβλήματα στο Δήμο μας, από τις κακές καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας, πριν από επτά μήνες, βρισκόταν σε απόλυτη επιχειρησιακή αδυναμία. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, προσπαθήσαμε, στο μέτρο που οι δυνατότητες μας επιτρέπουν, να οργανώσουμε τον στόλο και τον εξοπλισμό του, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τις καταστάσεις. Δηλαδή , να ανοίξουμε δρόμους, που τα τελευταία τριάντα χρόνια πλημμυρίζουν από τις νεροποντές, να καθαρίσουμε τον τόπο μας από τους τόνους σκουπιδιών του περσινού καλοκαιριού και να νοικοκυρέψουμε το Δήμο και τις δομές του.
Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή ιδιωτών και επιχειρήσεων στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου και των κοινωνικών του δομών, ιδιαίτερα σήμερα. Αναγνωρίζουμε τη βοήθεια και τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, και την ευχαριστούμε για την παρέμβασή της σήμερα στο έλος Βαρικού, όπου πλημμύρισαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες στρέμματα. Αποδίδουμε λοιπόν τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι», γιατί τίποτε δεν είναι αυτονόητο ή φυσικό επόμενο. Ακούμε και λαμβάνουμε υπ´όψιν κάθε καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική. Έχουμε στο νου μας ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και με αυτήν την παραδοχή πορευόμαστε. Ωστόσο, είναι βαθιά ανθρώπινο να λες ευχαριστώ και να αποδέχεσαι την κριτική. Μόνο αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους αλάνθαστο, πιστεύουν το αντίθετο.

 

Non paper της Αντιπεριφέρειας

 

Ο προγραμματισμός για τον καθαρισμό των ρεμάτων,
καναλιών και αποστραγγιστικών δικτύων της Π.Ε.
Πιερίας που συνεχίζεται και η άμεση παρέμβαση σε επικίνδυνα σημεία που προέκυψαν από την έντονη βροχόπτωση είχαν σαν αποτέλεσμα την κανονική ροή των υδάτων και την αντιμετώπιση ορισμένων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή ευρύτερα της τάφρου Μαλαθριάς και Έλους Βαρικού.

και

Τα καταφέραμε για ακόμη μια φορά!!Με τη συνεργασία του δήμου Δίου-Ολύμπου και του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου βρεθήκαμε άμεσα σε μια άκρως επικίνδυνη ζώνη για παρέμβαση καθαρισμού !!Εξαλλου οι καθαρισμοί ρεμάτων , καναλιών και αποστραγγιστικών δικτύων συνεχιζονται με συνεργεία μας και στους τρεις δήμους μας!!#πιερια_πρωτη#Sofia2020

 

Ακόμη φοβερότερα είναι όσα είδαν τα “παπαγαλάκια”.
Είδαν την Αντιπεριφέρεια …. ακάθεκτη!!!

 

 

 

 

Για την μικρή, υγρή “Οδύσσεια” του αναπληρωτή (σας)… ούτε κουβέντα.

Κι ας έτρεχε και ποστάριζε ο αναπληρωτής (δήμαρχος). Ο «ο δρόμος είναι κλειστά».

Ο αναπληρωτής σας, κε δήμαρχε, για άλλη περιοχή έτρεχε και ποστάριζε.

Ο Κιάφας επίσης.

Η ΕτΟ δεν ασχολήθηκε με το Βαρικό και την τάφρο Μαλαθριάς.
Στο δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας καταγράφεται αυτοψία και παρέμβαση “στο οδικό δίκτυο του Δήμου Δίου-Ολύμπου”… γενικώς. Γενικώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτελούνται έργα

 

 

Και δεν ήταν μόνο τα -άσχετα με τα παραπάνω- αλληλοσυγχαρητήρια.

Ως απάντηση στην …κριτική, ήρθε και το δημαρχιακό ποστ περί κριτικής.

Για να πληρωθεί εντελώς το “που σου νέφκω, που πάεις”…

Δηλαδή, το πρόβλημα ήταν ότι σε κάποια σημεία χρειάστηκε καθαρισμός για να συνεχιστεί η ροή των υδάτων. Και χρειάστηκε αυτό στην διάρκεια της νεροποντής, ενώ το πρόγραμμα των καθαρισμών ρεμάτων… συνεχίζεται. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προέκυψε -εντατικότερα- μετά τον Νοέμβριο του 2017. Πως δυο χρόνια καθαρίζονται συνεχώς κανάλια και προχθές είχαν πρόβλημα;;; Ακόμη κι αν ταυτόχρονα με τον καθαρισμό, επιβαρύνονται απ’ την κάθε νεροποντή… το ανακάλυψαν μόνο όταν έφραξαν ξανά με την τελευταία νεροποντή; Και οι παρεμβάσεις που χρειάστηκαν ήταν στο Έλος Βαρικού και την τάφρο Μαλαθριάς; Στην Βροντού, εκεί που ο χείμαρρος διασταυρώνεται με τον δρόμο και τον θέτει εκτός λειτουργίας, πλημμυρίζει χωράφια και μετά και τον δρόμο… τι έγινε; Έγινε αυτό που κατέγραψε –ως προσπάθεια- ο αναπληρωτής (δήμαρχος), λόγω των όσων προκάλεσε η νεροποντή –και κατέγραψε η ΕτΟ. Έγινε κάτι άλλο εκεί τα τελευταία 40 χρόνια, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα; Όχι. Έγιναν κάποια έργα, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Και οι αρμόδιοι συνεχίζουν να το αντιμετωπίζουν όπως τα προηγούμενα 40 χρόνια. Κι αποδεικνύεται αυτό και από τον αναπληρωτή και από το ρεπορτάζ της ΕτΟ και από τα “πέρα βρέχει” μισόλογα σε παραπλανητικές αναρτήσεις, όπου Αντιπεριφέρεια και Δήμος… αλληλοσυγχαίρονται!!!

Κι ευτυχώς υπάρχει ένας -έστω- δημότης να ρωτήσει το αυτονόητο που ακόμα δεν φάνηκε να έρχεται και το χρήμα μας συνεχίζει να δίνεται κάθε χρόνο, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΝΕΤΑΙ.

 

 

Όσο για τα περί “πλήρους επιχειρησιακής αδυναμίας του Δήμου” ως και προ επτά -7- μηνών… αυτό κι αν είναι παραπλανητικό, κε δήμαρχε…

Καμία αδυναμία δεν είχε ο Δήμος και προ 7 μηνών και προ τεσσάρων ετών: ό,τι δεν μπορούσε να κάνει με δικά του μέσα και προσωπικό, τα έκανε χρυσοπληρώνοντας ιδιώτες. Ως και με 3.000 ευρώ  για επιφυλακή από απόγευμα Παρασκευής ως πρωί Δευτέρας. Ως και με …ΣΔΙΤ δύο εργολάβων και της ΔΕΑΔΟ και με δήθεν νόμιμο τρόπο, όπως ο Δημόπουλος βεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν τα εντοπίσατε ποτέ όλα αυτά, κε δήμαρχε και σίγουρα δεν θα τα εντοπίσετε, όπως ήδη έχετε δηλώσει. Δεν ήταν ο Δήμος ολοκληρωτικά αδύναμος σην πενταετία, κε δήμαρχε. Εκεί που έπρεπε δεν είχε ούτε κονδύλια, ούτε διάθεση κι όπου ήθελε έδινε χρήμα “με ουρά”. Στην προβολή του πχ, όπως περήφανε δήλωσε ο προκάτοχος που διαδεχτήκατε.

Τέλος, καμία κριτική δεν σας έχει γίνει μέχρι στιγμής, κε δήμαρχε.
Τα ερωτήματα και ο προβληματισμός και τα σχόλια των 30 λέξεων χωρίς καμία κατηγορία ή υποψία κατηγορίας, δεν αποτελούν κριτική.

Η κριτική γίνεται όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία διαθέσιμα και όλοι συζητούν και εντοπίζουν συγκεκριμένα στοιχεί και γεγονότα.

Όχι όταν πάσχει η Βροντού για 40 χρόνια στα ίδια σημεία και για τους ίδιους λόγους και τίποτε δεν έχει γίνει για 40 χρόνια, από τους ίδιους ανθρώπους, που όταν κάποιος προβληματιστεί και ρωτήσει και εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα, εν χορώ και ενορχηστρωμένα απαντούν για …άλλα θέματα και άλλες ιστορίες.

Με λίγα λόγια, κριτική  δεν είναι αυτό που εσείς αντιλαμβάνεστε ως κριτική ή προσπαθείτε να καθορίσετε ως κριτική.

Λυπάμαι που το επισημαίνω, αλλά φτάσατε κι εσείς να αλληλοσυγχαίρεστε -με την κα Μαυρίδου-, κε δήμαρχε. Ρίξτε μια ματιά ποιοι έπρατταν ακριβώς το ίδιο, μέχρι του σημείου να δηλώνουν ότι έχουν ο ένας την σφραγίδα του άλλου στο συρτάρι τους. Η πορεία σας βαίνει ολοταχώς στον ίδιο προορισμό, κε δήμαρχε. Ενώ ακόμη επιμένετε ότι κατευθύνεστε αλλού.
Δηλαδή, που σου νέφκω τζιαι που πάεις, μουχτάρη μου…
ΟΕΔ.

ΥΓ: για να υπάρξει η κριτική που λέτε ότι είναι ευπρόσδεκτη και να μην μπορεί κανείς να κατηγορήσει κανέναν για αλάνθαστο, σας παρακαλώ κα αντιπεριφερειάρχη και κε δήμαρχε, ενημερώστε το κοινό για το πόσα χρήματα δόθηκαν πχ τα τελευταία δέκα χρόνια για έργα στην περιοχή (κονδύλια + εργατοώρες και υλικά δωρεάν, πχ απ’ την ΔΕΑΔΟ) και ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Και στην κριτική της, η ΕτΟ θα αντιπαραβάλει το κόστος ενός έργου με μόνιμα αποτελέσματα/λύση του προβλήματος που δεν είναι παρά ο έλεγχος της ροής ενός αβαθούς χειμάρρου.-