Πανδημικά

τέσσερις βοήθειες

και ένα σημαντικό αίτημα

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
14-04-2020

500 ζευγάρια γάντια προστασίας δώρισε στο ΕΚΑΒ ο Δήμος Κατερίνης

Στη δωρεά 500 ζευγαριών γαντιών, στο ΕΚΑΒ προχώρησε σήμερα ο Δήμος Κατερίνης. Τα γάντια  προστασίας παρέδωσε ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, για τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΚΑΒ καθημερινά από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης για την προσφορά αυτών των αναγκαίων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων υλικών.

12/04/2020

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διένειμε υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας σε 3.000 ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης

Τρεις χιλιάδες σακούλες με υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης διένειμε σήμερα Κυριακή 12 Απριλίου 2020 από το πρωί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαου Νίτσα και του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, εθελοντές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου διένειμαν από τις 10.00 το πρωί, τις σακούλες με τα είδη ατομικής προστασίας στους γιατρούς, επί της οδού Αδριανουπόλεως, στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη.

«Μέχρι σήμερα και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε την παράδοση υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, τους ανθρώπους δηλαδή που δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού. Σήμερα διανέμουμε στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και ασπίδες προστασίας, προκειμένου να δώσουν εξοπλισμένοι τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τη διανομή υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στους ιδιώτες γιατρούς και των άλλων έξι Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη συνέχεια θα διανείμουμε υλικό και στους οδοντιάτρους της περιοχής μας. Είμαστε εδώ, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας να επαναλάβουμε τη διανομή ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Η προμήθεια του υλικού είναι μια καθημερινή μάχη, που όμως τη δίνουμε με επιτυχία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία και τη συνεχίζουμε, διότι θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με όποιο κόστος, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κάθε σακούλα που παρέλαβαν οι ιδιώτες γιατροί περιέχει μάσκες, γάντια, αντισηπτικό, αντισηπτικό κρεμοσάπουνο και ασπίδα προσώπου.

Συνολικά διανέμονται 150.000 μάσκες και γάντια και από 3.000 αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και ασπίδες.

Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Νίτσας και Εξαδάκλυτος τόνισαν τη σπουδαιότητα της προστασίας των ιδιωτών γιατρών και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη διάθεση των ειδών και για την οργάνωση της σημερινής διανομής. Επίσης, όλοι ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έφεραν εις πέρας τη διανομή.

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
13-04-2020

2210 μάσκες προστασίας παρέλαβε ο Δήμος Κατερίνης για τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

 

2.210 μάσκες προστασίας για το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέλαβε ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία στην κατεύθυνση ενίσχυσης του έργου των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, με στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη πιο αποδοτικά προς όφελος των ευπαθών ομάδων το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Οι μάσκες κατανεμήθηκαν από την Κ.Ε.Δ.Ε. με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ για τον αριθμό εργαζομένων των Δήμων στις κοινωνικές δομές τους.

13/04/2020

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει με 24 κρεβάτια ΜΕΘ τα νοσοκομεία και με διαγνωστικά τεστ το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ

Με 24 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξοπλίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ παράλληλα ενισχύει το εξειδικευμένο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ με σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR και διαγνωστικά τεστ, στο πλαίσιο της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και τις ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τζιτζικώστας, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού, «ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε και να διαθέσουμε στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας 24 κρεβάτια ΜΕΘ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Η προμήθεια γίνεται κατόπιν αιτήματος των Υγειονομικών Περιφερειών και στη βάση της κάλυψης των αναγκών των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα θα προμηθευτούμε και θα διαθέσουμε σύστημα ταχείας εκτέλεσης PCR, καθώς και kits αντιδραστηρίων (διαγνωστικά τεστ), στο αρμόδιο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ώστε να γίνονται περισσότεροι, ταχύτεροι και με μεγαλύτερη ακρίβεια οι έλεγχοι στα δείγματα για τον κορονοϊό στην Κεντρική Μακεδονία. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε με τα πιο σύγχρονα μέσα να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού».

Τα 24 κρεβάτια ΜΕΘ που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διατεθούν, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, ώστε να διατεθούν στις ΜΕΘ νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε στις 10-04-2020 δια περιφοράς για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης, στα πλαίσια της υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων αλλά και του λαού και μετά από επικοινωνία με την Επιτροπή αγώνα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, έκανε παρέμβαση ζητώντας τη συμβολή της δημοτικής διοίκησης για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού του και του κοινού με την πύκνωση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης από και προς αυτό.

Η διοίκηση των αστικών ΚΤΕΛ με την εμφάνιση της κορωνοκρισης έσπευσε σε μείωση των δρομολόγιων από και προς το Νέο Νοσοκομείο.

Μάλιστα, στις 10-04-2020 γνωστοποίησε με ανάρτηση της τα νέα δρομολόγια που θα εκτελούνται από τις 12 Απριλίου με αναστολή της αστικής συγκοινωνίας τις Κυριακές από και προς αυτό, μέχρι νεοτέρας όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Φαίνεται  πως στη διοίκηση των αστικών δεν ακουστήκαν τα χειροκροτήματα για τον  αγώνα που δίνει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας με τις πολλές ελλείψεις σε υποδομές, υλικό και προσωπικό, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και εφαρμόστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις και θέλησε να τους προσθέσει ακόμα μία.

Με αφορμή και την πρόσφατη έγκριση των ετήσιων χειμερινών και θερινών δρομολογίων από το δημοτικό συμβούλιο, γνωμοδοτικά, ζητάμε από τη διοίκηση των αστικών να πράξει τα επιβεβλημένα και αυτονόητα και να πυκνώσει τα δρομολόγια από και προς τα νέο Νοσοκομείο με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, μετά από συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων του ΓΝΚ, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες υγειάς του λαού και τις ανάγκες μετακίνησης των γιατρών, νοσηλευτών και όσων δουλεύουνε σ αυτό και όχι το κέρδος.

Από την ενέργεια αυτή σε μικρογραφία γίνονται πιο καθαρές οι αντιφάσεις που διατρέχουν τον καπιταλισμό και που όλοι τις διαπιστώσαμε και στα αναπτυγμένα κράτη με την υποβαθμισμένη δημόσια υγεία, με τις θεωρίες της ανοσίας της αγέλης και ‘όχι της ανοησίας ,με την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα είδη υγιεινής, με τη χρηματοδότηση ορισμένων ιδιωτικών κλινικών από το κράτος.

Κέρδος ή κάλυψη των συγχρόνων αναγκών όλων των ανθρώπων, επιχειρηματικό κόστος ή κόστος ανθρώπινων ζωών. Ο αταξικός κορωνοιος έβγαλε στο προσκήνιο την υπάρχουσα ταξική κοινωνία και αναδεικνύει την ανωτερότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του δημάρχου, της δημοτικής διοίκησης αλλά και όλων των δημοτικών συνδυασμών για την επίλυση αυτού του προβλήματος που αφορά όλους τους δημότες μας.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ  11/04/2020