Προθέσεις πολλές,

θετικά έργα λίγα

οι δικαιολογίες τέλειωσαν και ούτε την ενημέρωση δεν έχουμε – ο Δημήτρης Μυλωνέρος αποτιμά το πρώτο οκτάμηνο της διοίκησης Γερολιόλιου – μόνο στην ΕτΟ

 

 

 

 

 

Στα θετικά του πρώτου οκταμήνου της διοίκησης Γερολιόλιου συμπεριλαμβάνει την κανονικότητα που επανήλθε στην αποκομιδή (απορριμμάτων), την ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και …τις πάμπολλες καλές προθέσεις.

Έχει απογοητευθεί από την μέχρι τώρα απόδοση της διοίκησης σε ότι αφορά το πνεύμα διοίκησης και -παρόλο που υπάρχουν ήδη πολλά κακά δείγματα- δίνει χρονικό περιθώριο να υπάρξει βελτίωση. Σίγουρα όμως οι δικαιολογίες τελείωσαν. Ειδικά με τις πρόσφατες επιλογές να εγκριθούν θέματα σημαντικά, καίρια και ζωτικά με την -ελέω πανδημίας- διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ποτήρι ξεχείλισε με τα δύο ΣΔΙΤ, το ένα ήδη εγκεκριμένο και το δεύτερο και σημαντικότερο -ιδιώτης στην άρδευση- υπό δημαρχιακή διερεύνηση, με το Δημοτικό Συμβούλιο και την αντιπολίτευση σε καραντίνα και αφωνία.

Η διμελής παράταξή του θα συνεχίσει και θα εξαντλήσει την θητεία της, κάνοντας δημιουργική αντιπολίτευση: αρωγός στα θετικά και κατήγορος στα αρνητικά. Θέλει περισσότερη ενημέρωση, την ζήτησε για το θέμα των εργαζομένων της ΔΕΑΔΟ και την εξελισσόμενη εισαγγελική έρευνα και περισσότερες ευκαιρίες σύνθεσης απόψεων και -σίγουρα-, περισσότερα θετικά έργα και συμπεριφορά. Η διοίκηση -όπως λέει- έχει πια ονοματεπώνυμο και εξάντλησε τις δικαιολογίες και γιατί δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα πλειοψηφίας.

Θα συμφωνούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία και το Διαδίκτυο για να υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση και δημοσιότητα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως πρόσφατα πρότεινε η ΕτΟ. Συμφωνεί ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση που συνεχίζει να τυραννά το βόρειο διαμέρισμα του Δήμου μας από την απουσία ελάχιστης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Προβληματίζεται για τον τουρισμό και το τι θα συμβεί το καλοκαίρι, για τα προβλήματα και την αναταραχή που δημιουργεί η ΔΕΥΑΔΟΛ στο νότιο και τουριστικό μας κομμάτι, για το αν θα αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας. Ανησυχεί και απαιτεί αποτελέσματα, γιατί στήριξε την διοίκηση σε κρίσιμες επιλογές και θέματα, αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει πως η διοίκηση ζήτησε και πήρε δάνειο ενάμιση εκατομμυρίου για την καθαριότητα και μετά έδωσε δουλειά σε ιδιώτη για τα σκουπίδια, όχι για ένα χρόνο -ως να αποκτήσουμε τα νέα μηχανήματα με το δάνειο-, αλλά για συν δύο χρόνια και με τα νέα μηχανήματα…

Τέλος, δέχτηκε τα πυκνά ραντεβού με την ΕτΟ γιατί το αντίθετο θα ‘ταν παρεξηγήσιμο: να αποφεύγουν οι αιρετοί την ενημέρωση και την κριτική.

Κες και κοι, συνδημότες και συνδημότισσες, ο απολογισμός του οκταμήνου κατά Μυλωνέρο και “Κίνηση Δημιουργίας” Δίου-Ολύμπου. Καλή θέαση.

 

 

 

φωτογραφίες Παναγή Τσαμθέμ