Δωρεές υλικού προστασίας

από την Αντιπεριφέρεια, το Δήμο Κατερίνης και ένα ίδρυμα

για τους γιατρούς του νομού, την ΤΟΜΥ της Κατερίνης και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αντίστοιχα -και ευχαριστίες

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας από την Τρίτη του Πάσχα, 21/04/2020, και τις επόμενες ημέρες, θα διανείμει υλικό προστασίας για τα μέλη του δωρεάν και σε καθορισμένες ημέρες ανά ειδικότητα. Αρχικά η χορήγηση του υλικού θα πραγματοποιηθεί στις ειδικότητες πρώτης γραμμής και σταδιακά και στις υπόλοιπες ειδικότητες.

Να σημειωθεί ότι το υλικό αποτελεί δωρεά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν συνδρομής της Αντιπεριφεριάρχου  Κ. Μαυρίδου Σοφίας. Οι ασπίδες εξασφαλίστηκαν μετά από ενέργειες του Προέδρου Κ. Τσανικίδη Ηρακλή και την ευγενική χορηγία του τμήματος  AHEPA Κατερίνης.

Πρόγραμμα διανομής υλικού

Τρίτη 21/04/2020 Αναισθησιολόγοι, Γενικοί Ιατροί, Πνευμονολόγοι, ΩΡΛ.

Τετάρτη 22/04/2020 Παιδίατροι

Πέμπτη 23/04/2020 Παθολόγοι

Παρασκευή 24/04/2020 Καρδιολόγοι

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπέρτατο αγαθό όλων η δημόσια υγεία

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη», κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή και κ. Θοδωρή Καρρά, οι οποίοι  παρέδωσαν υγειονομικό υλικό στο πλαίσιο βοήθειας προς το συνάνθρωπο για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Στο υλικό περιλαμβάνονταν γάντια νιτριλίου και latex, αντισηπτικά χεριών και επιφανειών, μάσκες ατομικής προστασίας, κατανεμημένα σε επαρκείς ποσότητες, για να διανεμηθούν και στις δώδεκα (12) κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων στις τοπικές κοινότητες αλλά και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Επίσης υπήρχε ειδική μέριμνα υλικού ατομικής προστασίας για το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ατομικής προστασίας,  η κ. Ι. Παπαδιαμαντή μετέφερε το χαιρετισμό του Προέδρου κ. Δ. Πασχάλη τονίζοντας ότι: «Μέλημα του κ. Δ. Πασχάλη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας που αποτελεί ύψιστο αγαθό.  Οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, διοικητικό και τεχνικό υπαλληλικό προσωπικό, είναι στις επάλξεις και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, και τους αξίζει η στήριξή μας, προκειμένου να ανταποκρίνονται με ασφάλεια στα καθήκοντά τους και να υπηρετούν τον συνδημότη μας. Ως  Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δίου-Ολύμπου θα είμαι πάντα δίπλα σας αρωγός με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς».

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης  Γερολιόλιος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος  για την ευγενική προσφορά ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες.

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
21-04-2020

Μάσκες προστασίας δώρισε στη 12η Τ.ΟΜ.Υ ο Δήμος Κατερίνης

 

Στη δωρεά 350 ειδικών μασκών προστασίας, στη 12η Τ.ΟΜ.Υ (Τοπική Ομάδα Υγείας) Κατερίνης προχώρησε σήμερα ο Δήμος. Τις μάσκες προστασίας προστασίας παρέδωσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μορφακίδης, ο οποίος μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Τοπική Ομάδα Υγείας, σε καθημερινή βάση και εν μέσω της πανδημίας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ιατρικού κ.α. προσωπικού ευχαρίστησαν τον Δήμο Κατερίνης, για την προσφορά αυτών των αναγκαίων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων υλικών.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ Κ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ                           ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ