Ενώ εσύ πανδημείς,

ενώ όλα πάσχουν

η ΝΔ και ο Χατζηδάκης -πάλι- σου φτιάχνουν …περιβάλλον

 

 

 

 

Παρά την γενικευμένη κατακραυγή κατά των όσων ανεπανάληπτων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης/Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, συνεχίζει αυτή την ώρα την διαδικασία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου(;;;) έδωσε την ευκαιρία και στην αντιπολίτευση και σε επιστημονικούς φορείς και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και στην κοινωνία των πολιτών και σε πανεπιστήμια/πανεπιστημιακούς/συγκλήτους να καταγγείλουν τα πρωτόφαντα και καταστροφικά που προωθούνται σε βάρος του Περιβάλλοντος και της Ελληνικής Φύσης, με άλλοθι την ανάπτυξη, τον εξορθολογισμό, την διευκόλυνση των επενδύσεων, την απάλειψη αντικρουόμενης παλιότερης νομοθεσίας και πολλά άλλα. Ήδη, οι εισηγητές του νομοσχεδίου απέσυραν όσα περιλάμβανε το νομοσχέδιο σχετικά με το ψάρεμα και το κυνήγι σε προστατευόμενες περιοχές, όπως πρότεινε το “Μέρα25”.

Η διαδικασία που γίνεται σε καθεστώς πανδημίας με ειδικές συνθήκες εκπροσώπησης και συμμετοχής και στις επιτροπές της Βουλής και στην Ολομέλειά της, άρχισε με ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την αντισυνταγματικότητα του νοοσχεδίου είχε επισημάνει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ο Συνήγορος του Πολίτη. Στην αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου συμφώνησαν ήδη -στην σημερινή συζήτηση- τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση στην Ολομέλεια συνεχίζεται και αφορά και τον Όλυμπο. Και τον ως σήμερα Φορέα Διαχείρισής του και την χωροταξία και τις χρήσεις γης και τα δάση του και την ανάπτυξή του και όλους μας. Άρχοντες και αρχόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής, πρώτης μέρας συζήτησης, η ζωντανή αναμετάδοση θα αντικατασταθεί με το βίντεο της συζήτησης (σε λίγο θα αναρτηθει και το βίντεο με το τρίτο και τελευταίο βίντεο από την συνεδρίαση).

 

 

Συνεδρίαση Ολομέλειας 04/05/2020 ΡΛ’ (1η)

 

 

Συνεδρίαση Ολομέλειας 04/05/2020 ΡΛΑ’ (2η)

 

 

Συνεδρίαση Ολομέλειας 05/05/2020 ΡΛΒ'(3η)