“Αν δεν είναι στόχος να μείνει απροστάτευτος…

ας πάρουν πίσω την διάταξη"

μια μίνι τηλεφωνική συνέντευξη με τον Κρίτωνα Αρσένη, ενώ η συζήτηση στην Βουλή για το Περιβαλλοντικό ν/σ συνεχιζόταν

 

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από μια διαδικασία καθ’ όλα προσβλητική κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού, έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την πολυήμερη μάχη που ξεκίνησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια. Στο μικρό αυτό διάλειμμα μίλησε στην ΕτΟ, έχοντας ήδη καταφέρει να αποσυρθεί η διάταξη που θα επέτρεπε το κυνήγι και το ψάρεμα σε Καταφύγια Άγριας Ζωής(!!!).

Ο πρώην ευρωβουλευτής (του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητος) και σήμερα βουλευτής του Μέρα25, Κρίτων Αρσένης, φοβόταν -την ώρα της συνέντευξης- ότι είναι υπαρκτή η προσπάθεια να μείνει απροστάτευτος ο Όλυμπος και άλλες περιβαλλοντικά σημαντικές περιοχές της χώρας. Είχε ήδη δηλώσει στην Ολομέλεια ότι ένα ακόμη σημείο του νομοσχεδίου είναι συνώνυμο της οικολογικής παράνοιας: το κυνήγι με γεράκια!!! Πάλεψε εναντίον και αυτού. Και συνέχισε βάλλοντας κατά της ασάφειας σε ότι αφορούσε τα υπό έγκριση Προεδρικά Διατάγματα για τον Όλυμπο, το Δέλτα του Αξιού και άλλων περιοχών. Τελικά, το κυνήγι με γεράκια δεν θα γίνεται στην Ελλάδα και τα Προεδρικά Διατάγματα για Όλυμπο και Αξιό δεν θα ακυρωθούν και θα συνεχίσουν την πορεία τους προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο συνολικά, πέρα από τον τρόπο που η κυβέρνηση επέλεξε να το μετατρέψει σε νόμο, ο πιο “πράσινος” του Μέρα25, τόνισε ότι αν η κυβέρνηση λάμβανε υπ’ όψιν της τις αντιρρήσεις όλων όσων εντόπισαν απαράδεκτες διατάξεις και τις απέσυρε…δεν θα έμενε τίποτα να ψηφιστεί. Τέλος, δέχτηκε με χαρά μια πρόσκληση της ΕτΟ που σίγουρα θα καταλήξει σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ.