“Έφυγε” ο Δ. Κρεμαστινός

στα 78 του

παλεύοντας στην Εντατική, μετά την μάχη με τον κορονοϊό

 

 

 

Δημήτρης Κρεμαστινός, Χάλκη Δωδεκανήσου 1 Μαΐου 1942 – Αθήνα, 8 Μαΐου 2020

 

 

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού.

Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή , αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό.

Ήταν «ο δικός μας γιατρός».

Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του.

Φώφη Γεννηματά
πρόεδρος ΚΙΝΑΛ

 

 

 

Αθήνα, 8.5.2020

 Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

 

Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους.

Στη μακρά διαδρομή του, ο Δωδεκανήσιος Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε καθηγητής Ιατρικής, αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και βουλευτής. Και σε όλα τα πεδία άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην κοινωνία της αγαπημένης του Ρόδου και στο κόμμα του, το Κίνημα Αλλαγής.

 

 

 

8/05/2020

Συλλυπητήριο μήνυμα Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού μας γεμίζει με θλίψη.

Η διαδρομή του Δ. Κρεμαστινού στην πολιτική αλλά και στην επιστήμη χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια και προσήλωση στα καθήκοντά του. Καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Κρεμαστινός αγωνίστηκε κατά τη θητεία ως υπουργός Υγείας για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η αξία του οποίου φάνηκε και πάλι στις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας.

Ο εξαίρετος αυτός επιστήμονας και πολιτικός αφήνει ως παρακαταθήκη ένα σπουδαίο έργο για όλη την κοινωνία. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

 Συλλυπητήρια του τ. Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήρια προς τη σύζυγο του, τους οικείους του αλλά και προς το ΚΙΝΑΛ, την πολιτική οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενός άξιου επιστήμονα και πολιτικού που σφράγισε για χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου.

Ιδιαίτερα αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος  αναλογιζόμενος την τετραετή συνύπαρξή μας στο προεδρείο της Βουλής καθώς συνεργαστήκαμε άψογα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Σημειώνω τη σταθερή επιμονή του Δημήτρη Κρεμαστινού για τη σύγκληση σε προγραμματική βάση των προοδευτικών δυνάμεων.

Αγαπημένε μας Δημήτρη, μας λείπεις πολύ.

8/5/2020