Υπογραφή συμβάσεων έργου

από το Δήμο Δίου – Ολύμπου

και την Πιερική Αναπτυξιακή

 

 

 

Δελτίο τύπου

Υπογραφή συμβάσεων έργου από το Δήμο Δίου – Ολύμπου και την Πιερική Αναπτυξιακή

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε.ΟΤΑ Σοφία Μαυρίδου,  υπέγραψαν τις συμβάσεις υλοποίησης για την κατασκευή  τριών έργων οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Δίου.

Τα έργα αυτά εντάσσονται  στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 (CLLD/LEADER Μέτρο 19 του Προγράμματος: «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020»), με τους εξής τίτλους:

  1. I. «ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 600.000€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ, εντός των οικισμών Δίου, Καρίτσας, Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς, Κονταριώτισσας και Νέας Εφέσου.
  2. II. «Έργο οδοποιίας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεταποίησης δευτερογενούς τομέα στην Κοινότητα Καρίτσας του Δήμου Δίου – Ολύμπου» προϋπολογισμού 72.000€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

III. «Έργο οδοποιίας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεταποίησης δευτερογενούς τομέα στην Κοινότητα Νέας Εφέσου του Δήμου Δίου-Ολύμπου» προϋπολογισμού 153.000€ περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ακολουθεί η έγκριση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή τους εντός του έτους. Τα αιτήματα για την κατασκευή αυτών των έργων υποβλήθηκαν κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο και σήμερα προχωρούμε στην υλοποίησή τους.

Τονίζουμε ότι συμπληρωματικά με τα έργα αυτά,  θα κατασκευαστεί επιπλέον και το έργο  που αφορά την αποκατάσταση βλαβών οδικών δικτύων στην  Δ.Ε. ΔΙΟΥ,  που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, προϋπολογισμού 510.000 €,  αυξάνοντας έτσι το τελικό ποσό που θα διατεθεί για τα οδικά δίκτυα της Δ.Ε. Δίου στο 1.335.000€. Μόνιμος και σταθερός προσανατολισμός μας αποτελεί  η αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών του Δήμου μας, προς όφελος του δημότη.