Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στην Ολομέλεια

για το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και όλα τα τρέχοντα

 

 

 

 

Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

«Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

 

H Bουλευτής, στη χθεσινή της τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας και ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, που έκανε δεκτά τα αιτήματα των δικηγόρων για την οίκοθεν αναβολή των υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί και για τη μείωση του ύψους του εισοδήματος των δικαιούχων νομικής βοήθειας.

Επανέλαβε ωστόσο το πάγιο αίτημα του δικηγορικού κλάδου για την επαναφορά της παράστασης στα συμβόλαια, όπως άλλωστε και την ανάγκη για περαιτέρω ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης των Ειρηνοδικείων της χώρας.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να είμαστε όλοι εμείς υγιείς αλλά και τους συμπολίτες της στην Πιερία που κράτησαν τον τόπο τους έναν από τους πλέον ασφαλείς σε όλη τη χώρα, έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και ελπίδας προς όλους τους Έλληνες.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθόλο το διάστημα της πανδημίας έκανε την κρίση ευκαιρία, προχωρώντας στον εκσυγχρονισμό του κράτους, στην ψηφιακή διακυβέρνηση, την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και την άυλη συνταγογράφηση. Ενώ με το πρόγραμμα γέφυρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον τουρισμό και την οικονομία εν γένει με σημαντικά ποσά, που ανέρχονται πλέον στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Με τη βοήθεια όλων και παρ’ όλες τις αναμενόμενες δυσκολίες, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να είναι το φωτεινό παράδειγμα που λάμπει, όπως έλαμψαν στον ήλιο, σε όλη την οικουμένη, πριν από λίγες ημέρες τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Ας είναι το άνοιγμα του ιερού βράχου το σύμβολο της επιστροφής μας στην κανονικότητα. Οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε!» κατέληξε χαρακτηριστικά.