Ποτέ δεν απαντήσατε δημόσια, κα Μαυρίδου

στα δημόσια ερωτήματα της ΕτΟ

αυτή την σταθερότητά σας, σας την αναγνωρίζω…

Για το έργο-σκάνδαλο του Πλαταμώνα εκδώσατε πάμπολλα δελτία Τύπου.

Το ξεκινήσατε -με δελτία Τύπου-δυο φορές σε δυο μήνες.

Με ενέργειές σας το εντάξατε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Λοιπόν εσείς που εκδώσατε όλα αυτά τα δελτία Τύπου για το έργο-σκάνδαλο, δεν το υπερασπίζεστε καθόλου.

Όπως έχει συμβεί από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης της ΕτΟ, δεν απαντήσατε ποτέ δημόσια στα δημόσια ερωτήματά της. Μια φορά απαντήσατε -σε συνέντευξη Τύπου- δηλώνοντας άγνοια και η υπόθεση την οποία αφορά το τότε ερώτημα της ΕτΟ, δικάζετε -επιτέλους- στις 09/07/2020 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Πλημμελειοδικείο της Κατερίνης. Ο γράφων δεν είναι κατηγορούμενος, είναι μάρτυρας, πιθανώς ο μοναδικός.

Ενώ βομβαρδίζετε καθημερινά τον Τύπο με δελτία Τύπου, όταν ο Τύπος ρωτά δεν απαντάται. Εκτός κι αν είναι ερωτήματα του “Τύπου” της Πιερίας, του “Τύπου” που αναδημοσιεύει τα δελτία σας άκριτα και ακατέργαστα, του “Τύπου” που ποτέ δεν έψαξε τίποτα και κανένα ενοχλητικό ερώτημα δεν έθεσε. Του “Τύπου” του οποίου λειτουργοί είναι ταυτόχρονα και υπάλληλοι -ισόβιοι, δημόσιοι- της Αντιπεριφέρειας…

Σας αναγνωρίζω την σταθερότητα στην στάση σας έναντι της ΕτΟ.

Και επειδή το έργο-σκάνδαλο είναι πράγματι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χαρίζει 850.000 ευρώ (με 24% ΦΠΑ) σε άγνωστους ιδιοκτήτες επικίνδυνων και αυθαίρετων βιλλών… δεν θα περιμένω πια την όποια απάντησή σας. Και θα αναζητήσω τις απαντήσεις εκεί που μπορούν να δοθούν. Θα σας ενημερώσω, αν η έρευνα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σας διαβάλλω και οδηγούμαι στο εδώλιο.

Παρόμοια τακτική και συμπεριφορά επέλεξε και ο δήμαρχός μας.

Σε αντίθεση με σας, αντί να ενημερώσει τον δημοσιογράφο με τα πλέον άσχετα των εγγράφων, επέλεξε για 63 μέρες να μην απαντήσει -έστω αρνητικά- και να γίνει η καταγγελία μου, η πρώτη που έλαβε και δικαίωσε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και του Επιχειρηματία του Δήμου μας. Αλλά, αυτά είναι το υλικό του αυριανού ρεπορτάζ. Με τίτλο “Οι περιπέτειες ενός ρεπορτάζ”, για να δούμε και πως φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο-σκάνδαλο, χωρίς να υπάρχουν πιο εμπεριστατωμένα δημόσια ερωτήματα.

 

Μερικά από τα δελτία Τύπου που εκδώσατε για το έργο-σκάνδαλο:

 

Σε εξέλιξη οι ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017-Εγκρίθηκε το Τεχνικό Δελτίο συνολικού προϋπολογισμού για την Πιερία 11.630.398,72 ευρώ-Σε αναμονή η χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία (16/7/2018)

 

Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 το υποέργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» (15/7/2019)

 

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας (4/2/2020)

 

Έναρξη του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» (8/5/2020)