Μισοί μισθοί, μισές ζωές

παρουσίαση του "Μένουμε Όρθιοι 2"

από την Ν.Ο.Ε.Α.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας στην Κατερίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Ν.Ο.Ε.Α.

 ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτικής Συμμαχίας

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Μένουμε όρθιοι

Στηρίζουμε την τοπική αγορά

      Η χωρίς προηγούμενο υγειονομική κρίση του COVID – 19 υποχωρεί και την διαδέχεται η οικονομική κρίση (κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία, περικοπές μισθών κ.λ.π.).

      Για την εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία προτείνει το πρόγραμμα Μένουμε όρθιοι 2, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών. Πρόκειται για κοστολογημένο πακέτο στήριξης της οικονομία ύψους περίπου 13,4 δισ. ευρώ, που μπορεί να πραγματοποιηθεί από το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ και από τους ευρωπαϊκούς πόρους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

1. Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εργασίας.

Κατά περίπτωση πλήρης ή κατά ποσοστό 40% κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το κράτος. Προϋπόθεση για τη στήριξη η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Μη επιστρεπτέα ενίσχυσηγια κεφάλαιο κίνησης 2.000 ευρώ για κάθε επιχειρηματία ή αυτοαπασχολούμενο και επιπλέον 2.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολεί.

Ειδικά εγγυοδοτικά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

2. Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, που θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, με 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί.

3. Επιπλέον για τον τουρισμό κατάργηση εκτάκτως του φόρου διαμονής και πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού με στόχο τρία (3) εκατομμύρια πολίτες να μετακινηθούν δωρεάν και να διαμείνουν πέντε ημέρες σε τουριστικά καταλύματα με καλυμμένο το κόστος από το κράτος.

4. Επιπλέον για την εστίαση μείωση του ΦΠΑ στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6%.

5. Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με μόνιμο προσωπικό, με επαρκή αριθμό μονάδων εντατικής θεραπείας, με αξιόπιστο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας για να είναι έτοιμη η χώρα σε πιθανή επανάκαμψη της πανδημίας.

      Πιστή στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεροληπτεί υπέρ και προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αδιαφορεί για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τους εργαζόμενους, για τους ευάλωτους. Η κοινωνία των πολιτών με αισθήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης οφείλει να κινηθεί και να δράσει για την προστασία τους.

      Η Ν.Ο.Ε.Α. Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτικής Συμμαχίας παραχώρησε συνέντευξη   τύπου το Σάββατο 6/6 στις 12.00΄. και ενημερώνει τους πολίτες με εξορμήσεις και διανομή έντυπου υλικού.

      Μένουμε όρθιοι στηρίζοντας την αγορά της γειτονιάς, της πόλης, του χωριού.

      Μένουμε όρθιοι στηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς.

      Μένουμε όρθιοι στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

      Μένουμε όρθιοι με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr