Δεν μπορούμε να «κλείνουμε» τα μάτια

γνωρίζουμε ποιοι προκαλούν τη ρύπανση

 

 

 

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
12-06-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης για το θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος στον Δήμο Κατερίνης.

Μετά την επίσκεψη, την προηγούμενη Παρασκευή, στον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης, ο οποίος λειτουργεί υποδειγματικά, αλλά και σε ρέματα όπου εκεί διαπιστώθηκε η ρύπανση από επιχειρήσεις και ιδιώτες, ο Δήμος Κατερίνης, εκπροσωπούμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Νταντάμη κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία στην Αστυνομία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, το μέλλον του τόπου μας. Δεν μπορούμε να «κλείνουμε» τα μάτια απέναντι σε όσους ευθύνονται για τη ρύπανση του περιβάλλοντος για το δικό τους προσωπικό συμφέρον εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ο Δήμος Κατερίνης δεν είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους σε ρέματα και ποτάμια, όμως είναι πολιτική μας υποχρέωση να αναδείξουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε για λύσεις. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και κυρίως έχουμε τα στοιχεία για το ποιοι προκαλούν τη ρύπανση. Υπάρχουν νόμοι και δεν μπορούν να παραβιάζονται από κανέναν. Προασπίζουμε, με όποιο τίμημα, την ποιότητα της ζωής μας, το περιβάλλον μας και την τοπική μας οικονομία που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.