Θα αντιμετωπίσουν την εγκατάσταση

προσφύγων-μεταναστών στην Παραλία Κατερίνης

αύριο θα μάθουμε ποιοι, πως και γιατί μετατρέπουν το ανεπίτρεπτο παραλήρημα ενός ακόμη blogger-στελέχους της τοπικής ΝΔ, σε θέμα που κινητοποιεί το Επιμελητήριο και πολλά ακόμη στελέχη της τοπικής ΝΔ, πέραν του blogger

 

Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε για το πρωί της Κυριακής το Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα “την αντιμετώπιση της εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών στην Παραλία Κατερίνης“, αφορά την παραμονή για μικρό διάστημα -όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών-, λιγότερων των 30 προσφύγων, μεταξύ των οποίων εννιά παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και τίποτα αφημένο στην τύχη του σε ότι αφορά την παρουσία αυτή και οι … “επενδυτές” του ανεπίτρεπτα ρατσισιτκού και ξενοφοβικού “δημοσιεύματος” είναι πλήρως προστατευόμενοι από την Ελληνική Πολιτεία πρόσφυγες. Ο δε blogger που “δημοσίευσε” το υλικό με τον τίτλο-στοχοποίηση είναι στέλεχος της τοπικής ΝΔ. Παρ’ ‘ολα αυτά, η σύσκεψη θα “βγάλει” σημαντική είδηση: ποιοι θα προσέλθουν; 

Σίγουρα δεν θα προσέλθει ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και η απουσία του είναι επιλογή που δεν συνδέται σε καμία περίπτωση με το γεγονός ότι οι … “επενδυτές” είναι σε άλλο Δήμο.

Από τους βουλευτές Πιερίας, αναμένεται να προσέλθει ο Σάββας Χιονίδης.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, την συμμετοχή του επιβεβαίωσε στην ΕτΟ, ο πρέοδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, Κων. Ρέχας.

Δεν θα προσέλεθει πιθανότατα η πρόεδρος των Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά και ο Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προσέλθει και ο δήμαρχος Κατερίνης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο οποίος -σύμφωνα με το “δημοσίευμα”-“έδειξε τη δέουσα ευαισθησία και την Κυριακή το απόγευμα, μετέβη στην Παραλία, όπου συζήτησε το θέμα με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού…”