ΟΥΤΕ κουβέντα (για την κατολίσθηση

και το έργο-σκάνδαλο)

η σύσκεψη ήταν για το -τρίτο, κατά σειρά- έργο κατά της διάβρωσης των ακτών του Πλαταμώνα

 

Η άτυπη προχθεσινή σύσκεψη, σε κορυφαίο επίπεδο Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, σε ιδιωτική υποδομή στον Πλαταμώνα, δεν αφορούσε σε τίποτα το θέμα της κατολίσθησης και του έργου-σκανδάλου που συνέχιζε να υλοποιείται σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου από το σημείο της σύσκεψης.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς, από τους τρεις μετέχοντες στην άτυπη σύσκεψη, δεν θα αναφέρει το παραμικρό για το ζέον θέμα, είχε σιωπηλά -με τα μάτια- συμφωνηθεί να μην αναφέρει/χρησιμοποιήσει κανείς λέξεις που αρχίζουν από “κατ-”. Στην φάση της επιλογής από το μενού, η συμφωνία τροποποιήθηκε προς το πρακτικότερο και απαγορεύτηκαν οι λέξεις από “κατο-”, αφού οι τρεις αιρετοί ήθελαν να παραγγείλουν “κάτι ελαφρύ”. Στα μέτρα …κατο-ασφαλείας συμπεριλήφθηκε και η μετάβαση στο κέντρο του Πλαταμώνα μέσω της νέας εθνικής και όχι από τον παραδοσιακό παράδρομο που περνά μπροστά ακριβώς από το έργο-σκάνδαλο. Οι τρεις αιρετοί από κει και αποχώρησαν, όταν ολοκληρώθηκε η άτυπη σύσκεψη για το τρίτο και φαρμακερό έργο για την προστασία από την διάβρωση των ακτών του Πλαταμώνα. Αυτό ήταν και το μοναδικό θέμα και αφορμή για την συνάντηση χθες, του περιφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και του δημάρχου Δίου-Ολύμπου.

Σε ότι αφορά την τρίτη φάση των προσπαθειών να σταματήσει η διάβρωση των ακτών του Πλαταμώνα, πληροφορίες θέλουν τους αρμόδιους να προβληματίζονται για το πως και το τρίτο έργο θα υλοποιηθεί όπως σχεδιάστηκε και οι ήδη υπάρχοντες πρόβολοι θα διατηρηθούν.

Ως να υπάρξει κάποια ενασχόληση των αρμοδίων με το εργο-σκάνδαλο και κάποια απάντηση για το πως το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει για τις ζημιές που ιδιώτες προκάλεσαν με ευθύνη τους… ας ξαναδούμε τι δήλωσε για το θέμα, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕτΟ, ο επικεφαλής της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κων. Δημόπουλος, που είχε εκκινήσει την διαδικασία για το έργο, θεωρώντας βέβαιο ότι θα το πλήρωναν όσοι προκάλεσαν το πρόβλημα.