“Δεν συμφωνούμε,

αλλά μπορεί να εκφράζεται..."

παρασκηνιακή δυσθυμία και λεπτοί χειρισμοί για την αναγκαία -για την δοίκηση- σύνθεση δυνάμεων και ο εταίρος …που “τα πήρε όλα σβάρνα”…

 

 

 

 

 

Η πρόσφατη, χειμαρρώδης και άκρως καταγγελτική, συνέντευξη Φαρμάκη σε -τοπικό- δικτυακό ραδιόφωνο, “άναψε φωτιές” σε πολλά, αν όχι σε όλα τα επίπεδα, από την αντιπολίτευση ως και την δημαρχία του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Και μπορεί ο επικεφαλής της “Συμπολιτείας” και πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ, να διευκρίνισε ότι δεν είναι εισαγγελέας και δεν τον αφορά η διερεύνηση μακροχρόνιων παρανομιών σ’ αυτό το επίπεδο (όπως και στην συνέντευξή του στην ΕτΟ), αλλά η άποψή του αυτή δεν αναιρεί τον καταγγελτικό χαρακτήρα των δηλώσεων του και την πιθανότητα ο εισαγγελέας να ακούσει τελικά τις δηλώσεις αυτές και να αποφασίσει έρευνα, παρά τις απόψεις Φαρμάκη για την εισαγγελική έρευνα.

Η παρουσίαση της συνέντευξης αυτής από την ΕτΟ και μια ελάχιστη …γραφιστική επιλογή, έδωσε την ευκαιρία στην δημαρχία να πάρει αποστάσεις και να ενημερώσει την ΕτΟ ότι οι δηλώσεις Φαρμάκη έγιναν χωρίς καμία συνεννόηση ή την αναμενόμενη και επιβαλλόμενη ενημέρωση, αν και ο “κυβερνητικός εταίρος” μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και χωρίς την άδεια της ηγεσίας της “συγκυβέρνησης”. Ταυτόχρονα όμως, η δημαρχία δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο των δηλώσεων, ούτε την συγκυρία στην οποία έγιναν, ούτε με την έκταση και τα συμπεράσματα που περιείχαν. Με δεδομένο ότι αφορμή για τις αρχικές δηλώσεις -στην ΕτΟ- ήταν η συζήτηση για το ΣΔΙΤ στην άρδευση και τα όσα είχαν μόλις προηγηθεί, είναι πραγματικά παράξενο γιατί ο Στέργιος Φαρμάκης επέλεξε να “ανοίξει” τόσο την συζήτηση, συμπεριλαμβάνοντας επιλεκτικές καταγγελίες σε βάθος χρόνου, ακόμη κι αν ήθελε να υπερασπιστεί τις επιλογές της διοίκησης στο ΣΔΙΤ.

Το αποτέλεσμα είναι μια πρώτη αίσθηση κακού συντονισμού και ακόμη πιο κακής διάθεσης μεταξύ των εταίρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται -εκτός από την “Συμπολιτεία”- ένας επικεφαλής παράταξης, ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ενώ και η αξιωματική αντιπολίτευση του Δημόπουλου και οι μικρότερες παρατάξεις, στηρίζουν συχνά τις προθέσεις Γερολιόλιου. Με τον Δημόπουλο να “σηκώνει” -εδώ και λίγες μέρες- τους αντιπολιτευτικούς τόνους, το μόνο που δεν χρειάζεται η δημαρχία μειοψηφίας είναι η όξυνση και η άσκοπη αντιπαράθεση που θα έθετε την αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε κίνηση της διοίκησης. Οι θέσεις και δηλώσεις Φαρμάκη δεν απορρίφθηκαν μόνο από την δημαρχία, αλλά φαίνεται ότι δεν εισακούστηκαν αυτομάτως και από την παράταξή του (των άλλων δύο δημοτικών συμβούλων, εκ των οποίων ο ένας δεν στήριξε μεταξύ 1ης και 2ης Κυριακής τον σημερινό δήμαρχο, στην τελική μάχη για την δημαρχία).

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, η “φωτιά” που άναψε ο Στέργιος δεν είναι το μόνο δείγμα τριγμών εντός της διοίκησης και οι φήμες για διαφωνίες μεταξύ κορυφαίων στελεχών της διοίκησης πληθαίνουν, δυσανάλογα με την μικρή -σχετικά- περίοδο διοίκησης και την ομοφωνία που ως τώρα φαινόταν δεδομένη. Αν μάλιστα ο δήμαρχος αποφασίσει να εφαρμόσει την εναλλαγή προσώπων σε καθήκοντα ανά έτος διοίκησης… το καλοκαίρι θα είναι θερμό, σε κάθε ευκαιρία. Κι όλα αυτά, ενώ ακόμη η αντιπολίτευση δεν αντέδρασε δημόσια στο περιεχόμενο των δύο συνεντεύξεων, ευκαιρία που θα έχει πιθανώς σήμερα, στην πρώτη ζωντανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, σε καιρό πανδημίας.