Σε τόνο προσωπικό

και έντονο

η ΕτΟ το δικαιούται (δεν νομίζετε;) – κι όποιος διαφωνεί…εδώ η κάμερα, εδώ και η συνέντευξη – η πλήρης είδηση ΣΕ ΛΙΓΟ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Το κανόνι που “έσκασε” σήμερα κατά πεδίο βολής μεριά, δεν είχε να κάνει ούτε με τις βολές, ούτε με τις ασκήσεις, ούτε με τις εκρήξεις του πεδίου βολής. Καμία σχέση δεν είχε με ένστολους, αλλά πλήρη σχέση με στελέχη με πολιτική περιβολή και για υποθέσεις που -αν και μη στρατιωτικές- καλύπτονται ως σήμερα και για πολλά χρόνια από ένα γενικό και απαράδεκτο για πολιτικές υποθέσεις “άκρως απόρρητο”.

“Άκρως απόρρητο” που “σπάει” κατά πως βολεύει κάποιους με αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα ιμπρεσάριων και άσχετων ενεργούμενων που -χρόνια πολλά τώρα- έχουν πιάσει στασίδι εξημερωτή και καθοδηγητή της Κοινής Γνώμης, με τις ευλογίες και το χρήμα των εντολέων τους. Αγνό και νόμιμο ή “μαύρο” και παράνομο.

Προσπάθεια μεγάλη καταβάλλεται πρόσφατα, ο καθένας χωριστά κι όλοι ταυτόχρονα, να στρέψουν την ροή των πραγματικών υποθέσεων ΚΑΙ την ενημέρωση αλλού και μακριά από το πραγματικό και το σημαντικό και πολλές ουρές -αν όχι όλες- να “βγουν απ’ έξω”. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της τοπικής Εισαγγελίας, τόσο τεράστιες που σε λίγο θα είναι ολοφάνερες και αυταπόδεικτες.

Το σημερινό ηχηρό κανόνι αποδεικνύει και κάτι που επίσης συμβαίνει εδώ και χρόνια: η ομάδα που νέμεται την εξουσία στην περιοχή μας είναι οι ίδιοι άνθρωποι, μέλη όλοι της ίδιας ομάδας ενδιαφερόντων που συμπληρώνονται -ειδικά την τελευταία δεκαετία- με διάφορους αθώους και άσχετους αναζητούντες ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων ή φήμη ή και τα δύο. Αυτοί αποτελούν τις φρέσκες κάθε φορά βιτρίνες προσέλκυσης ψήφων και ενδιάμεσων για την εξυπηρέτηση μεσαίων και μικρομεσαίων συμφερόντων. Ιδιαίτερη επιτυχία στο συγκεκριμένο αγώνισμα έχουν οι γυναίκες υποψήφιοι και μετέπειτα αιρετοί. Μετά την εκλογή τους και την ανάληψη καθηκόντων που δεν μπορούν να υπηρετήσουν, εξαιτίας του παρόντος και του παρελθόντος των υποθέσεων που “κληρονομούν”, ανακαλύπτουν “που έμπλεξαν” ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Και μετά “σκάνε” τα κανόνια. Και το με πολιτική περιβολή προσωπικό τρέχει να καλύψει και την κανονιά και τις ζημιές… Όλα όμως έχουν ένα τέλος.

Όσοι προσφάτως μπλέξανε δεν έχουν πια άλλοθι. Στους δέκα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους είχαν προσωπικές εμπειρίες πάμπολλες και ευκαιρίες να εγκαταλείψουν το πλοίο. Πολύ νωρίς, στο δίμηνο ακριβώς της θητείας τους, ψήφισαν και άνοιξαν τις πόρτες για ένα σκάνδαλο που οι μόνιμα εξαπατημένοι Έλληνες θα πληρώσουν με 850.000 ευρώ και με ΦΠΑ 24%. Και το έπραξαν και δεν τόλμησαν ως σήμερα να επανεξετάσουν την απόφασή τους. Ούτε άλλοθι, ούτε δικαιολογίες υπάρχουν. Όταν ψηφίζουν αποκτούν ευθύνη, δεν την αποποιούνται. Όταν επιλέγουν να κάτσουν σε καρέκλα εξουσίας είναι και υπόλογοι για όλα όσα αφορούν την καρέκλα και υπογράφουν. Μακρές περίοδοι υπήρξαν στην Ιστορία πολλές, αλλά όλες τέλειωσαν κάποια στιγμή. Αιρετοί, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, μέλη, διευθυντές, επιτροπές, καθήκοντα και εθελοντικές προσφορές… όλα κρίνονται. Όσα δε έχουν σχέση με χρήμα, ελέγχονται σε βάθος 20ετίας.

Τέλος, το ότι όλοι δείχνουν προς μια κατεύθυνση κραυγάζοντας “να, εκεί…” σημαίνει πάντα ότι κανείς δεν κοιτάει στην αντίθετη κατεύθυνση. Εκτός απ’ αυτόν που πίστευε πάντα ότι… όλα έχουν ένα τέλος. Δεν έχουν;

Περισσότερα και σημαντικότερα, σε λίγο.

Ή αύριο.

Σύντομα πάντως.

Stay tuned (δηλαδή, μείνετε συντονισμένοι).-