Η μεν διοίκηση πρόθυμος,

τα δε μέλη, ασθενή

κλασσική περίπτωση βλάβης…

 

 

 

 

 

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης δεν έγινε.

Η απαραίτητη ελάχιστη απαρτία δεν επετεύχθη.

Μ’ άλλα λόγια, έλειπαν πολλοί.

Δυστυχώς.

Η διοίκηση του Δήμου που -σε μεγάλο ποσοστό- επέλεξε τα μέλη της επιτροπής, επιθυμούσε η πρώτη αυτή συνεδρίαση -μετά και την καθυστέρηση, λόγω πανδημίας- να είναι ενδεικτική των προθέσεων της και της πορείας που θα ακολουθήσει. Αλλά -δυστυχώς- προσήλθε η διοίκηση και δεν προσήλθαν τα μέλη.

Το διάστημα της αναμονής-προσμονής μήπως και οι απόντες προσέλθουν, έδωσε την ευκαιρία ενός άτυπου προβληματισμού του προέδρου της Επιτροπής (και του Δημοτικού μας Συμβουλίου) και των παρόντων μελών. Έτσι, πέρα από τις βελτιώσεις στα πρακτικά θέματα -όπως η χρήση της τεχνολογίας στην ενημέρωση και έγκαιρη πρόσκληση των μελών- υιοθετήθηκε και η πρόταση να δημιουργηθεί σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου, αφιερωμένη στην Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να διευκολύνονται τα μέλη της, αλλά και να ενημερώνονται οι δημότες σχετικά με την Επιτροπή, τα θέματα που την απασχολούν και την δράση της.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί αύριο, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο: στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και η πρώτη καταγραφή των προθέσεων των μελών της Επιτροπής θα είναι δεδομένη, αρά και οι διορθωτικές κινήσεις, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η ύπαρξη και η λειτουργία της Επιτροπής δεν είναι κάποια δημοκρατική αβρότητα, αλλά μία ακόμη δυνατότητα οι πολίτες να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των αποφάσεων της διοίκησης. Ακριβώς γι’ αυτό, οι απουσίες από τις εργασίες της είναι κενό που πρέπει να συμπληρώνεται άμεσα.