Την μηχανή

δεν μπορεί κανείς να τη διαφθείρει

Η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου στην Ολομέλεια για το ν/μ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

 

 

 

 

 

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ολομέλεια της Βουλής.

 Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Στο επίκεντρο η εξυπηρέτηση του πολίτη και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας»

          Η Βουλευτής υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ως πυρήνα του την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

          Η μονιμοποίηση της άυλης συνταγογράφησης και των ιατρικών παραπεμπτικών, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ, η ηλεκτρονική έκδοση πτυχίων από τα ΑΕΙ και το ΔΟΑΤΑΠ είναι ορισμένες μόνο από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουν την αρχή της ισότητας και αποτελούν ανάχωμα στη διαφθορά. «Γιατί τη μηχανή δεν μπορεί κανείς να τη διαφθείρει».

        Η Βουλευτής στάθηκε τέλος στο τεράστιο ψηφιακό άλμα που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση τους τελευταίους τέσσερις μήνες με τη θέσπιση της ενιαίας ψηφιακής πύλης, gov.gr. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. «2 εκατομμύρια άυλες συνταγογραφήσεις, 200 χιλιάδες εξουσιοδοτήσεις, 463 χιλιάδες υπεύθυνες δηλώσεις, περισσότερα από 30 χιλιάδες ψηφιακά διπλώματα οδήγησης και σχεδόν 84 χιλιάδες ηλεκτρονικές εγγραφές νηπίων καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο πόσο είχαν ανάγκη οι συμπολίτες μας τις νέες αυτές υπηρεσίες».