Παράταση για μετάκληση εργατών γης

και προβλήματα υποστελέχωσης

δελτία Τύπου της Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Παρατείνεται η προθεσμία για μετάκληση εργατών γης – υπηκόων τρίτων χωρών έως 31/12/2020, με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί.

          Με το άρθρο 18 του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» το οποίο κατατέθηκε στη βουλή προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, παρατείνεται η προθεσμία για μετάκληση εργατών γης – υπηκόων τρίτων χωρών έως 31/12/2020.

Το άρθρο 18 έχει ως εξής:

        “Η προθεσμία που τάσσεται με την παρ. 1 του τεσσαρακοστoύ δεύτερου άρθρου της από 1.5.2020 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 90), έτσι ώστε εργοδότης ο οποίος

επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας να δύναται να υποβάλλει αίτηση, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο αυτό, στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, παρατείνεται μέχρι τις 31.12.2020”.

 

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου
Στελέχωση του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης ζητά η Βουλευτής

 

Η Βουλευτής κατέθεσε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία τους ενημερώνει για το σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης και τους καλεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση τους με ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2020

Προς:Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα

           – Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: Ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα σας ενημερώνω για το σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Υποθηκοφυλακείο και το Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης.

Η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού επιφέρει μεγάλες καθυστερήσεις στη μεταγραφή και την καταχώριση αντίστοιχα των εγγραπτέων πράξεων (συμβολαίων, δικαστικών αποφάσεων, αγωγών κτλ.), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα όλοι οι συναλλασσόμενοι, πολίτες και δικηγόροι.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον ολοένα αυξανόμενο όγκο εργασίας, κάτι που έχει δυσμενέστατες συνέπειες στις συναλλαγές, την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στα δημόσια έσοδα.

Κατόπιν των ανωτέρω ευελπιστώ στη θετική σας ανταπόκριση για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης και την επίλυση κατά το δυνατόν των υφιστάμενων προβλημάτων που σας προανέφερα.

 

Η Βουλευτής Πιερίας Ν.Δ.

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου