Έχει το δάσος στην καρδιά του,

αλλά δεν έχει ημερολόγιο...

και η ερώτηση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΔ για τον Όλυμπο θύμισε στον Κ. Χατζηδάκη ότι η δέσμευσή του ήταν κούφια και παρ’ ολίγον να χαθεί μια ακόμη προθεσμία κι ο Όλυμπος είναι απροστάτευτος

 

 

 

 

Στις 30 Ιουνίου 2020, δηλαδή ακριβώς στα μισά της χρονιάς, οπότε και “έληγε” σχετική δέσμευση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος -την έκανε εδώ, στο Λιτόχωρο-, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί δεν απέκτησε ο Όλυμπος το Προεδρικό Διάταγμα που αναμένει χρόνια τώρα και όπως είχε δεσμευτεί ο κος Χατζηδάκης ότι θα συμβεί “ως τα μέσα του 2020”. Ω του θαύματος -και του υπουργού- δύο -2- μέρες μετά την κατάθεση της ερώτησης, εδόθη η εντολή να σταλεί προς υπογραφή το ακριβοθώρητο σχέδιο. Αν το σχέδιο παρέμενε στο συρτάρι του υπουργείου και μετά την 31.8.2020…θα ακυρωνόταν και θα έπρεπε να εκκινήσει νέα διαδικασία κατάρτισης και διαβούλευσης. Ως είθισται, κανείς φορέας της Πιερίας δεν ανησύχησε πριν την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και κανένα πανελλαδικό Μέσο δεν κατέγραψε την επιτυχία αυτή 22 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας που από χθες χαρακτηρίστηκε και εντός Βουλής ως “κατσαπλιάδες”…

 

 

 


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία)
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

Υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μπ. Σκούφα και Σ. Φάμελλου βγήκε από τα συρτάρια του ΥΠΕΝ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Ολύμπου

 

Δυο  μέρες μετά την ερώτηση που κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και της βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Μπέττυς Σκούφα, για τον κίνδυνο να παραμείνει το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου χωρίς προστασία, φαίνεται πως η υπόθεση «ξεσκάλωσε» τελικά από τα συρτάρια του υπουργείου!

Στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι εάν το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν τις 31.08.2020, η έγκρισή του κινδυνεύει να ακυρωθεί, εφόσον οι νέες προδιαγραφές του αντιπεριβαλλοντικού Νόμου Χατζηδάκη θα συμπαρασύρουν με βεβαιότητα και το Π.Δ του Πάρκου Ολύμπου.

Η ερώτηση των βουλευτών και η απάντηση δυο μέρες μετά

Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, και μόλις δυο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Νομοθετικού Έργου προώθησε σύμφωνα με έγγραφο, στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Χαρακτηρισμός ως Εθνικού Πάρκου της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και δραστηριοτήτων».

Υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, του χαμένου χρόνου και της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας, το υπουργείο Περιβάλλοντας «ξέθαψε» από τα συρτάρια του όλη την προεργασία που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο είχε αποσταλεί για νομοτεχνικό έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, και παρά τις δεσμεύσεις Χατζηδάκη στην Πιερία ότι το ΠΔ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2020, μέχρι και πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα μέχρι τις 2 Ιουλίου που στάλθηκε το ΠΔ στη ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε λάμψει δια της απουσίας της.

 

 

 

11333153

 

 

11333154

 

 

11333155