Μια συνεδρίαση με θέμα

ή ..."να 'χαμε να λέγαμε";;;

οι εργαζόμενοι απειλούν με απεργία, ο Δημόπουλος προειδοποιεί για απιστία, ο Μυλωνέρος θέλει να λήξει η ομηρία κι η ΔΕΑΔΟ συνεχίζει να γράφει Ιστορία

 

 

 

 

 

 

Ένα τελεσίγραφο -που δεν δημοσιοποιήθηκε- των εσαεί απλήρωτων υπαλλήλων της ΔΕΑΔΟ, των οποίων οι συμβάσεις κρίθηκαν παράνομες και άκυρες, με το οποίο ενημέρωναν ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας την Δευτέρα 10.8.2020 -αν ως τότε δεν πληρωθούν- και μια συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ για να αποφασίσει για ήδη αποφασισμένα, είναι η συνέχεια ενός τοπικού σήριαλ, με σενάριο και σκηνοθεσία “ομαδικής γραφής”.

 

Το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης συνεδρίασε σήμερα δια περιφοράς και με την πλειοψηφία των παρόντων προέκρινε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, μετά εισήγηση του διευθυντή της επιχείρησης για

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, Κων. Δημόπουλος, με ηλεκτρονικό του μήνυμα, ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι η πιθανή απόφασή τους για πληρωμή έστω των δύο μισθών στους 10 εργαζόμενους, θα είναι παράνομη πράξη, όπως είναι και παράνομη πράξη η απασχόλησή τους μετά τις 17.2.2020, οπότε η διοίκηση έλαβε το σχετικό πόρισμα του ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά της, η διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να ικανοποιήσει -στο μέτρο του δυνατού- την δίκαιη απαίτηση των εργαζομένων, όπως την χαρακτηρίζει, και να μην εκθέσει την επιχείρηση στον κίνδυνο να απολέσει έσοδα από συμφωνίες που συνήψε πρόσφατα “με μεγάλο κόπο”. Έτσι, παρά τις προειδοποιήσεις Δημόπουλου, η συνεδρίαση έγινε και η απόφαση πάρθηκε υπέρ της καταβολής δύο μισθών στους 10 εργαζόμενους. Μένει τώρα να απαντηθεί το γιατί χρειαζόταν η συνεδρίαση και η απόφαση για την πληρωμή, αν οι προειδοποιήσεις Δημόπουλου δεν έχουν καμία βάση και αν η γνωμάτευση του αρμόδιου Υπουργείου θα είναι θετική, .όπως αναμένεται.

Με τις αιτιάσεις Δημόπουλου φαίνεται να συμφωνεί και η παράταξη -του επίσης δικηγόρου-Δημήτρη Μυλωνέρου και το μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ που πρόσκειται σ’ αυτήν ψήφισε αρνητικά, ενώ “απών” από την συνεδρίαση δήλωσε ο Δημήτρης Τσακνάκης, μέλος σήμερα του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, προσκείμενο στην παράταξη Δημόπουλου και αντιπρόεδρος του ΔΣ επί προεδρίας Δημόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, την αποφυγή της ψήφου δια της απουσίας φέρεται να επέλεξε και ένα ακόμη μέλος του ΔΣ και η άποψη Μυλωνέρου -όπως μεταφέρθηκε στο ΔΣ- είναι ότι “ο δήμαρχος πρέπει επιτέλους να τερματίσει την ομηρία των 10 εργαζομένων και του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης που διήρκησε αρκετά, από τις αρχές του χρόνου ως σήμερα”.