Στο ΔΣΚ η Σκούφα

για την υποστελέχωση Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογικού Γραφείου

“…θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο κοινοβουλευτικό μέσο προκειμένου να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δύο Υπηρεσιών…”

 

 

 

 

 


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία)
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) Μ. Σκούφα

με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

 

Προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση
του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου της Κατερίνης

 

 

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κα Ασημίνα Στρίμπα, τον κ. Γ. Γιαννούλη Γ. Γραμματέα, και τα μέλη Κ. Δημόπουλο και Γ. Τσιώλη, συναντήθηκε την Δευτέρα 24/8 η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί για την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν το νομό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε το πολύ σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης και οι συνέπειες που απορρέουν από αυτό το γεγονός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Υποθηκοφυλακείο εργάζονται τρία άτομα, ενώ στο Κτηματολόγιο μια υπάλληλος, ενώ μια ακόμη υπάλληλος υπηρετεί και στις δυο Υπηρεσίες!

Τα προβλήματα της υποστελέχωσης και η αναμονή των δυο ετών!

 

Η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις σε πράξεις όπως ο έλεγχος των εγγραπτέων πράξεων, καταθέσεις συμβολαίων, ενστάσεις ή όποιες αλλαγές. Οι καθυστερήσεις φτάνουν μέχρι και τα δύο χρόνια (!). Συνέπεια της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι να ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα όλοι, πολίτες και δικηγόροι, αφού μπλοκάρονται και παγώνουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες συναλλαγές. Από την άλλη, οι ελάχιστοι υπάλληλοι που υπηρετούν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο εργασίας.

Επιτακτική ανάγκη για προσλήψεις

Όπως ενημερώθηκε η κα Σκούφα από το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου, το θέμα έχει τεθεί υπόψη του υπουργού Δικαιοσύνης αρκετές φορές με επιστολές. Η μοναδική λύση όπως επεσήμαναν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, είναι να γίνουν προσλήψεις, να υπάρξει δηλαδή προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η κα Σκούφα

Από την πλευρά της η βουλεύτρια Πιερίας κα Σκούφα, επεσήμανε την άμεση ανάγκη εύρεσης τρόπου, προκειμένου να επιλυθεί αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, αφού οι επιπτώσεις αγγίζουν όχι μόνο τους πολίτες και τους δικηγόρους αλλά και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων, λόγω ακριβώς του «εγκλωβισμού» των πράξεων επί ακινήτων σε αναμονή μιας διετίας. «Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική αναπτυξιακή προοπτική για το νομό, εάν δεν αντιμετωπιστεί ριζικά το ζήτημα της τεράστιας αυτής καθυστέρησης», όπως τονίστηκε.

Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση η κα Σκούφα θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο κοινοβουλευτικό μέσο προκειμένου να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των δύο Υπηρεσιών.