“…204 μπορούν να τις κάνουν;;;”

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας

πριν το πιερικό lockdown, υπερασπίζεται τα του Επιμελητηρίου και εντοπίζει λάθη της κυβέρνησης, στην πρώτη του συνέντευξη στην ΕτΟ

 

Ήμουν σίγουρος ότι θα υπερασπιστεί την διαφημιστική καμπάνια του Επιμελητηρίου και την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια και κεντρική τέτοια καμπάνια.

Ότι θα προβάλλει τις προτάσεις του που εισακούστηκαν, έστω κι αν ήταν και προτάσεις άλλων.

Ότι θα ολοκληρώνει τις τοποθετήσεις του, υπενθυμίζοντας τον επιτελικό ρόλο του Επιμελητηρίου μας κι όλων των Επιμελητηρίων.

Ότι γνωστός για τις απόψεις του και την κομματική του ταυτότητα είναι ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και -έχοντας τις ερωτήσεις πάνω-κάτω στο μυαλό μου-, θα άκουγα τα αναμενόμενα. Και ναι, αυτόν είχα απέναντί μου και -ως ένα σημείο- όλα ήταν αναμενόμενα.

Η πρώτη έκπληξη ήταν η εκτίμησή του ότι “τα πράματα θα χειροτερέψουν”, αν και η συνέντευξη έγινε πριν την αύξηση των κρουσμάτων στην Πιερία και την επιβολή των “ιδιαίτερων μέτρων”.

Η μεγαλύτερη ήρθε αργότερα όταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου -on camera- δήλωνε απογοητευμένος από την κυβέρνηση γιατί δεν υιοθέτησε την οριζόντια στήριξη της Οικονομίας (όπως έγινε στην Γερμανία), γιατί δεν αυξάνει τις δόσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων σε …240, γιατί δεν φροντίζει όσο πρέπει τους μικρομεσαίους, γιατί το 20% λιγότερο ΕΝΦΙΑ είναι ψίχουλα για τον μικροβιοτέχνη, για το πως οι μικροί αδικούνται κατάφωρα σε σύγκριση με τους μεγάλους και πολλά άλλα, όλα σημαντικά.

Το τελευταίο μη αναμενόμενο άκουσα να το απευθύνει χαμηλόφωνα σε ένα συνεργάτη του, την ώρα που έβγαινα από το γραφείο του: “Λες να με διαγράψουν απ’ την ΝΔ;;;” και νόμισα ότι άκουσα την σκέψη μου, με φωνή Χατζηχριστοδούλου. Μπορεί να ‘ναι κι αυτό απ’ τα χειρότερα που αναμένει για την περίοδο που η πανδημία θα θεριεύει.