Καλή Σχολική Χρονιά

και "Μαθαίνουμε Ασφαλείς"

σιγά-σιγά μαθαίνουμε να ζούμε με την πανδημία, όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με ασφάλεια για μαθήτριες/τές και εκπαιδευτικό προσωπικό

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ευχόμαστε, στις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων, μία καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία!

Στο πλαίσιο της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της νόσου Covid-19, έγινε το Σαββατοκύριακο 12-13/09/2020 η διανομή συνολικά 4.000 μασκών στις σχολικές μονάδες του Δήμου,
προκειμένου να δοθούν σε μαθήτριες/τές και εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Η διανομή του υλικού έγινε με το συντονισμό της Αντιδημάρχου Παιδείας κας Σοφίας Ζουρζούρα και τη συνεργασία των σχολικών επιτροπών και των διευθυντών των νηπιαγωγείων και σχολικών μονάδων του Δήμου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση των Διευθυντριών/των με τους ιερείς των οικείων Ιερών Ναών.

 

 

 

ANNA MANH – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Βουλευτής Πιερίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Άννα Μάνη Παπαδημητρίου: Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

      Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει βρίσκει μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και Πολιτεία, αντιμέτωπους με ένα μεγάλο στοίχημα: της αισιοδοξίας, της επιμονής και της δημιουργίας, μέσα σε ιδιόμορφες πραγματικά, εκπαιδευτικές συνθήκες.

Εύχομαι ολόψυχα, το πρώτο κουδούνι που ακούγεται σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, να είναι το εναρκτήριο μιας χρονιάς, που με τη βοήθεια και την πίστη όλων θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

 

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ως εκπαιδευτικός, μητέρα και μέλος της βουλής, εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και μαθήτριες, δασκάλους, καθηγητές, γονείς, καλή σχολική χρονιά!

Η φετινή σχολική χρονιά είναι πιο απαιτητική για όλους μας. Πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία και την απόκτηση γνώσεων, καλούμαστε ως κοινωνία να συνεισφέρουμε τα μέγιστα για την αποφυγή της εξάπλωσης της σύγχρονης πανδημίας του κορωνοϊού.

Δυστυχώς τα αρμόδια υπουργεία αποδείχτηκαν ανέτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων. Δεν έχουν έρθει ακόμη οι μάσκες σε όλα τα σχολεία, οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν για όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας, δεν έχει προσληφθεί επαρκής αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την πρόσληψη μονίμων. Κυρίως, δεν έγινε κανένας απολύτως προγραμματισμός για την τόσο απαραίτητη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Πολλές φορές μέσα στη βουλή, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διεκδικήσαμε ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανά τμήμα να είναι 15. Το ίδιο ζητούν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς. Το υπουργείο όμως, δυστυχώς κωφεύει.

Η ευθύνη πέφτει δυστυχώς και σχεδόν εξολοκλήρου στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην Κοινωνία των Πολιτών. Πρέπει να λαμβάνουμε όλες κι όλοι τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας. Και στις σχολικές μονάδες, αυτές τις μικρές και τόσο ζωντανές κυψέλες Γνώσης, Μόρφωσης, Χαράς και Κοινωνικής Ζωής,  πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και προσεκτικές με τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Η προστασία της υγείας της δικής μας, των αγαπημένων μας προσώπων, των συμπολιτών μας επαφίεται σε όλους κι όλες εμάς. Ως υπεύθυνοι κι ενεργοί πολίτες, συμπράττουμε όλοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η μάχη ενάντια σε αυτή την πολύπλευρη κρίση, πρέπει να μας βρει νικητές. Νικητές και δικαιωμένους στον αγώνα για Δημόσια Υγεία, Δημόσια Εκπαίδευση, Δημοκρατία, Κοινωνικό Κράτος, Κράτος Δικαίου κι Αξιοκρατίας.

 

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

 

 

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη νέα σχολική χρονιά

 

Ακόμη μια σχολική χρονιά αρχίζει, γεμάτη με όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες. Φέτος, οι συνθήκες, είναι ιδιαίτερες, με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά με προσοχή, ψυχραιμία και υπευθυνότητα, θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, για να προστατεύσουμε  την υγεία μας και των συνανθρώπων μας.

Από καρδιάς, απευθύνω, τις πιο θερμές μου ευχές, στους μαθητές, όλων των βαθμίδων, για υγεία, δύναμη, και επιτυχίες.

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι με ευθύνη, αγάπη και υπομονή να στηρίζουν, να καθοδηγούν, να επιβραβεύουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθεια σε κάθε απογοήτευση ή αποτυχία.

Στο ταξίδι της μάθησης, το σχολείο φορέας γνώσης και αξιών, θα εξασφαλίζει στη νέα γενιά τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες, για να πετύχει τους στόχους της, για να πορευθεί στη ζωή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

 

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
14-09-2020

Μήνυμα Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου για τη νέα σχολική χρονιά

 

Με την ευκαιρία του νέου κύκλου της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης και των αλλαγών που επέφερε στην εκπαιδευτική διαδικασία, εύχομαι από καρδιάς στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, μια αποδοτική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, υπομονή και επιμονή. Μία χρονιά που όλοι ευχόμαστε να αποτελέσει ένα ταξίδι – ορόσημο στη γνώση για τη νεολαία του τόπου μας.

Παράλληλα με τις ευχές, θέλω να διαβεβαιώσω την εκπαιδευτική κοινότητα, ότι, στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, ο Δήμος Κατερίνης λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η νέα σχολική περίοδος. Προς την κατεύθυνση αυτή, έγκαιρα υπήρξε από τις υπηρεσίες μας μέριμνα για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την επισταμένη καθαριότητα, τις απολυμάνσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των διδακτηρίων, τη διάθεση του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού.

Επιπλέον, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ενώ το σύνολο των υπηρεσιών μας τίθεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Με τη σκέψη μου στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δήμου μας, με αίσθημα ευθύνης και εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος, ότι, θα συμβάλουμε στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας, για τα οποία συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα λειτουργίας. Το οφείλουμε στους κόπους και τα όνειρα των παιδιών μας. Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

 

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Η αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21 μας φέρνει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες συνθήκες, φόβους και αγωνίες που ευλόγως διατυπώνονται από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες. Οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις είναι η νέα πραγματικότητα της σχολικής καθημερινότητας που, ακόμη κι αν δεν είναι η ιδεατή κατάσταση, είναι τα απαραίτητα μέτρα για να μείνουμε ασφαλείς.

Ο Δήμος Κατερίνης, οι Σχολικές επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου είναι δίπλα σε όλους και σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την άρτια λειτουργία των σχολείων μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά, με δύναμη και υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες τα διδακτήριά μας μπορούν να παραμείνουν χώροι δημιουργίας, ελπίδας και προόδου.

Εύχομαι να βγούμε γρήγορα από αυτή την υγειονομική κρίση αλώβητοι, ασφαλείς και πιο δυνατοί.

 

 

Iερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 14-09-2020

Έναρξη εγγραφών για μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου

της Iεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

          Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, θα λειτουργήσει και τη φετινή σχολική χρονιά (2020–2021) Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

          ‘Ετσι λοιπόν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συνεχίζονται και φέτος, αντλώντας ταυτόχρονα δύναμη από τα αποτελέσματα των μαθητών της περυσινής Γ΄ Λυκείου που πέτυχαν την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας αλλά και από την εν γένει μεγάλη αύξηση των επιδόσεων των μαθητών όλων των τάξεων που παρακολούθησαν τα μαθήματά του.

      Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής που πραγματοποιείται με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου είναι η κάλυψη των  εκπαιδευτικών αναγκών  των μαθητών της Πιερίας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

          Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου  και θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος», κατά τις ώρες 11 -12 το πρωί, Δευτέρα έως Παρασκευή.

          Η λειτουργία όλων των τμημάτων του Φροντιστηρίου στηρίζεται στην ανιδιοτελή διάθεση και προσφορά εκπαιδευτικών και θα τηρούνται   σχολαστικά  όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 23510 29848 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@imkitrous.gr