ξανα-Αποκτούμε

Δημοτική Αστυνομία

με τον ίδιο αριθμό στελεχών, αλλά νέες προσλήψεις

 

 

 

 

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου και εν αποστρατεία στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., Στράτος Κυριακάκης, “το ΄χει βάλει τάμα” να μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα της πρωτεύουσας του Δήμου από την κεντρικότερη διασταύρωση του Λιτοχώρου-κύρια είσοδο στον Όλυμπο σε νέα τοποθεσία και να ανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. Στην επόμενη συνεδρίαση -με τηλεδιάσκεψη, τελικώς- το Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνει το πρώτο βήμα και για το δεύτερο τάμα, αφού το πρώτο ήδη υλοποιείται.

Με μια απόφαση για την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει ξανά ο Δήμος μας την Αστυνομία του που καταργήθηκε το 2013, ενώ το 2015 η προηγούμενη δημαρχία του Κ. Δημόπουλου δεν εκμεταλλεύτηκε τον τότε νόμο που δίνει την δυνατότητα για ανασύσταση των δημοτικών αστυνομιών. Και το καλύτερο: η στελέχωση θα γίνει με νέες προσλήψεις, συνολικά οκτώ, διαφορετικών επιπέδων εκπαίδευσης, ήτοι 2 ΠΕ, 1 ΤΕ και 5 ΔΕ.

Με την απόφαση που αναμένεται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο για αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, δημιουργείται και Αυτοτελές Κέντρο Εξυπηρέτησης και Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού,ενώ αναδιαρθρώνονται τα Τμήματα και οι Διευθύνσεις του Δήμου.