e-πολίτες

e-κράτος

έρχεται το 5G και καταργείται το fax στο Δημόσιο!!!

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:  Διαμορφώνουμε ένα κράτος αντάξιο των προσδοκιών όλων των Ελλήνων, ένα κράτος που δε θα είναι ουραγός, αλλά πρωτοπόρος.

Ομιλία στην Ολομέλεια

         Η Βουλευτής στην τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση αναφέρθηκε στις 8 κυριότερες ρυθμίσεις του που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών και τις συναλλαγές τους με το δημόσιο.

  1. Κάθε πολίτης θα έχει έναν μοναδικό αριθμό, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε όλες τις συναλλαγές του.
  2. Δημιουργούνται οι ψηφιακές θυρίδες στο «gov.gr», ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να εκδίδει ένα πιστοποιητικό, να το αποθηκεύει στην προσωπική του θυρίδα ή και να το αποστέλει στην αντίστοιχη του Δημοσίου.
  3. Γίνεται ηλεκτρονική η επικοινωνία με το Δημόσιο, δίνοντας, όμως, το δικαίωμα επιλογής στους πολίτες και της μη ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
  4. Όλοι οι φορείς του Δημοσίου θα έχουν πρόσβαση μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν ηλεκτρονικά έγγραφα, χωρίς να απαιτείται, πλέον, οι πολίτες  να μεταφέρουν δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή από τη μία υπηρεσία στην άλλη.
  5. Για πρώτη φορά καταγράφονται όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει το Δημόσιο, οι διαδικασίες, αλλά και τα δικαιολογητικά, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν πού πρέπει να απευθυνθούν και ποια είναι τα απαιτούμενα έγγραφα, χωρίς να μπορεί η κάθε υπηρεσία ή ο κάθε υπάλληλος να τους ζητήσει κάτι διαφορετικό.
  6. Καταργείται από 1/1/2021 το fax στο Ελληνικό Δημόσιο.
  7. Απλοποιείται η διαδικασία για να αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα οι συμπολίτες μας των απομακρυσμένων περιοχών, χωρίς να απαιτείται η υποβολή σειράς δικαιολογητικών.
  8. Το 5G έρχεται στη χώρα μας, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες ταχύτητες του διαδικτύου, με πολλαπλά κέρδη για την οικονομία και τον ερευνητικό ιστό της πατρίδας μας, δημόσιο και ιδιωτικό.

        Αγαπητοί συνάδελφοι, μέσα σε ένα χρόνο έχουμε πετύχει πολλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του

Κράτους. Μία σιωπηλή ψηφιακή επανάσταση συντελείται και η προσπάθεια συνεχίζεται.

        Ο στόχος έχει τεθεί ξεκάθαρα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να διαμορφώσουμε ένα κράτος σύγχρονο, λειτουργικό και κυρίως ένα κράτος το οποίο δεν θα είναι φοβικό απέναντι στην ψηφιακή επανάσταση και τις αλλαγές που φέρνει η εποχή μας. Αυτό πράττουμε καθημερινά για να διαμορφώσουμε ένα κράτος αντάξιο των προσδοκιών όλων των Ελλήνων, ένα κράτος που δεν θα είναι ουραγός, αλλά πρωτοπόρο, όπως αξίζει στην πατρίδα μας, κατέληξε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της: