Θα αλλάξει ο Μανωλιός

και δεν θα τα βάλει καν αλλιώς;;;

μπορεί κι αυτό να είναι μια κάποια επιτυχία … αν σαν κάποια επιτυχία θες ντε και καλά να το δεις – δεν είναι?

Τα –υπέρ- φίλια στην δημαρχία μας Μέσα έχουν πιθανώς εξαντλήσει την πληροφόρηση που επέλεξαν να παρέξουν στο αναγνωστικό κοινό και τους δημότες, περί του πρώτου ανασχηματισμού της διοίκησης Γερολιόλιου,  ο οποίος είναι θέμα ωρών ή και ώρας.

Το μέγεθος των δημοσιευμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογο της αξίας και της σημασίας του ίδιου του ανασχηματισμού, δηλαδή… λίγη πληροφόρηση και υπερβολή στην επιτυχία του ανασχηματίζοντος να αποφασίσει και να πράξει τον ανασχηματισμό. Κοινό χαρακτηριστικό όλων –των δημοσιευμάτων- η απουσία καταγραφής του κυριότερου στοιχείου του εν λόγω ανασχηματισμού: οι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες αλλαγές.

Το σχήμα παραμένει σχεδόν το ίδιο , λένε οι πληροφορίες των –υπέρ- φίλιων Μέσων και στον απολογισμό του ανασχηματισμού αποσιωπούν το γεγονός ότι για να ‘ναι κάτι ανασχηματισμός, πρέπει αυτό το κάτι να αλλάζει κάτι. Όταν το κάτι παραμένει ως είχε και διακοσμείται με ανεπαίσθητες αλλαγές…ανασχηματισμός δεν είναι. Αλλά τα –υπέρ- φίλια στην δημαρχία μας Μέσα ξεχνούν, από άγνοια, έλλειψη ουσιαστικής ενασχόλησης, δεδομένης και απαρέγκλιτης εγγύτητας στην διοίκηση ή και όλα αυτά μαζί, ουσιαστικότερα ζητήματα.

Όπως, η κρίσιμη όσο ποτέ, προεδρία του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ.

Ή αν θα ανασχηματιστεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις, μετά εν έτος τιτάνιας αποκομιστικής και αντιρυπογόνου προσπάθειας που ελάχιστη επιτυχία –σε σχέση με το σύνολο- είχε να καταστεί ο Δήμος μας, ανακυκλωτικό πρότυπο, πανελλαδικώς.

Ή αν θα παραμείνει ο ίδιος αναπληρωτής του δημάρχου ή θα έχει κι αυτός την ευκαιρία ανασύνταξης και αναψυχής.

Ή αν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας καταφέρει σε ένα μόνο χρόνο και να εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του και να έχει βάλει την σφραγίδα του στα αυτοδιοικητικά μας πράγματα –αν και οι μισές συνεδριάσεις και βάλε ήταν δια περιφοράς/τηλεφωνικές/και μια τηλεδιάσκεψη χθες-, έχει κι αυτός την ευκαιρία να αναδειχθεί σε άλλο καίριο πόστο, δίνοντας την ευκαιρία και σε έτερο να βάλει την σφραγίδα του και να αναδειχθεί ανάλογα άψογος.

Ή αν θα ανασχηματιστούν και οι χωρικοί αντιδήμαρχοι.

Ή αν θα γίνει ένα ή περισσότερα ανοίγματα προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ήτοι αυτή του Κ. Δημόπουλου, γιατί και γι’ αυτό έκαναν λόγο –χαλαρά- τα –υπέρ- φίλια Μέσα. Για όσους είχαν κάποιο καημό… επειδή δεν υπάρχει διάθεση κανενός άλλου της αντιπολίτευσης, όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει-, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος δήλωσε πολύ πρόσφατα στην ΕτΟ για την πιθανότητα αυτή της περαιτέρω προσχώρησης ή της θεσμικής διαρροής στελεχών του, «ούτε μία στο εκατομμύριο»…

Γενικώς, ο ανασχηματισμός ανακοινώνεται σε λίγο και δεν θα είναι και πολύ ανασχηματισμός, όπως  λένε τα –υπέρ- φίλια στον δήμαρχο Μέσα του τόπου μας. Χωρίς να εντοπίζουν ότι αυτό είναι μια κάποια σημαντική υποχώρηση, όταν η δηλωμένη πρόθεση είναι να γίνεται ανασχηματισμός άπαξ και ανά 13μηνον. Και μπορεί αλλαγές και μετακινήσεις σημαντικές να μην έχει αυτός ο ανασχηματισμός. Αλλά οι λόγοι που επιβάλλουν οι αλλαγές να είναι ανεπαίσθητες, όπως και οι λόγοι των συγκεκριμένων επιλογών… πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικοί. Και θα φανούν άμεσα με την ανακοίνωσή  του ανασχηματισμού. Ό οποίος περιλαμβάνει όλη την διοίκηση. Ή έστω την διοίκηση, υπό την στενή έννοια, συν την προεδρία δημοτικής επιχείρησης για να μην ξεχνάμε ότι ο Νίκος Λαμπονίκος έχει ήδη παραιτηθεί.