Αν και νύχτα θα συμβεί…

δεν κρύβεται η ξεφτίλα, κε δήμαρχε

ευτυχώς τηρείται ο περιορισμός των ως εννέα -9- ατόμων σε κλειστό χώρο και δεν θα έχουμε και δηλώσεις του ΔΣ on camera μετά την πρώτη συνεδρίαση και εν’ όψει της δεύτερης… μπορείτε βέβαια να δημοσιεύσετε την τηλεδιάσκεψη

Θα είναι μια τρομερά πρωτότυπη και ευρηματική συνεδρίαση, κε δήμαρχε…

Πρώτα-πρώτα, θα είναι μια συνεδρίαση after, σαν πάρτυ μετά από πρεμιέρα.
Αργά.
Νύκτωρ, που λένε…

Μια πρεμιέρα ξεφτίλας.

Αλλά το ευρηματικό παραμένει και ξεπερνά πολλά ευρηματικά του πρώην δημάρχου: θα είναι μια συνεδρίαση που έγιναν δύο για να έχουν μεταξύ τους διαφορά μιας ώρας και ενός προέδρου.

Τα δε θέματα της ημερήσιας διάταξης της δεύτερης συνεδρίασης (με τον νέο πρόεδρο ή με τον παλιό που έχει ήδη παραιτηθεί, αλλά συνεχίζει να καλεί σε συνεδριάσεις;), πρέπει να είναι τα πλέον επείγοντα στον πλανήτη για να συζητηθούν με μια ώρα διαφορά από την συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου…

Νέου προέδρου του ΔΣ της πλέον πολύπαθης δημοτικής επιχείρησης του Δήμου μας και πιθανώς και της Ελλάδας που πλέον δίνονται, για πρώτη φορά, σε ΜΗ αιρετό; Χωρίς καν να μας πείτε γιατί, κε δήμαρχε… ;;; Κι ενώ είναι γνωστό πια σε όλους τους ασχολούμενους με τα κοινά, τα όποια κοινά μας απέμειναν: δεν τολμά κανείς από την παράταξή σας να αναλάβει την προεδρία του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Κανείς. Ούτε καν ο Διονύσης Φόλιος, ο κορυφαίος των βολικών αιρετών.

Καθιστώντας την συγκεκριμένη επιλογή και ανάδειξη -ομοφώνως και ολόψυχα από την παράταξή σας- το σημαντικότερο στοιχείο του ανασχηματισμού που πέρασε και δεν ακούμπησε. Του ανασχηματισμού που ανακοινώσατε χθες, αλλά επιλέξατε να μην δημοσιεύσετε τα σημαντικότερα κομμάτια του. Αυτά που πραγματικά επιφέρουν σημαντικότατες αλλαγές, όχι όπως οι δημοσιευμένες που απλώς ήταν επιβεβαίωση ενός και μόνου -αδιαμφισβήτητου, πλέον- γεγονότος: δεν υπάρχουν αθώοι ανάμεσά σας. Ακόμη και οι εμπλεκόμενοι στα κοινά για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη αυτοδιοικητική θητεία γνωρίζουν πολύ καλά και άλλοθι κανένα δεν έχουν.

Ένα έχω να ευχηθώ -γιατί παραμένω αισιόδοξος-: να γλυτώσουμε λεφτά από ενδεχόμενους τόκους.

Κι αν είχα και δεύτερη ευχή, θα ευχόμουν να μπορούσαμε να συζητήσουμε αν η Αυτοδιοίκηση και η όποια διοίκηση προκύπτει μόνο από τον Νόμο ή υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής, αν σας εκλέγουμε δηλαδή και θέλετε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να ερμηνεύετε τον Νόμο γιατί μόνο γι’ αυτό ΔΕΝ σας εκλέγουμε. Να επιλέγετε και να πράξετε σας εκλέγουμε, πέρα, πάνω και παραπάνω απ’ το Νόμο και σύννομα. ΚΑΙ ηθικά.

Καληνύχτα.-

ΥΓ: είμαι σίγουρος ότι κι εσείς λατρεύετε τον Αρκά…