Οι εξελίξεις στην υγεία

εν μέσω πανδημίας

και οι θέσεις του ΚΚΕ – Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 11πμ στο Αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης – Θα μιλήσει η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

 

 

 

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ σε εκδήλωση,
την Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 11πμ στο Αμφιθέατρο
του πάρκου Κατερίνης με θέμα:
«Οι εξελίξεις στην υγεία εν μέσω πανδημίας και οι θέσεις του ΚΚΕ»

Θα μιλήσει η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Είμαστε μάρτυρες µιας πρωτοφανούς κατάστασης. Το ξέσπασµα της πανδηµίας και οι συνέπειές της συγκλονίζουν. Οι εικόνες από ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ιταλία, η Βρετανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, αλλά και η κατάσταση στην Ελλάδα, παρά τους χαµηλούς δείκτες, είναι τραγικές.

Σε όλο τον προηγµένο καπιταλιστικό κόσµο τα συστήµατα υγείας αποδείχτηκαν ανεπαρκή έως ανίκανα να αντιµετωπίσουν µιααναµενόµενηπανδηµία.

Είτε κατέρρευσαν µε τους χιλιάδες νεκρούς, είτε “άντεξαν” όπως στην Ελλάδα, γιατί “ξεφορτώθηκαν” την περίθαλψη του λαού για χρόνιες και άλλες παθήσεις. Μετατράπηκαν σε “συστήματα υγείας της µιας νόσου”, αφήνοντας εκτεθειµένο το λαό από τις επιπτώσεις όλων των άλλων αναγκών για την υγεία του.

Αντί να µπει στη µάχη για την υγεία του λαού, µε κρατικό σχεδιασµό, το σύνολο των δοµών και των υγειονοµικών -δηµόσιου κι ιδιωτικού τοµέα- ένα µεγάλο µέρος του µε ευθύνη της κυβέρνησης παροπλίστηκε.

Σήµερα η κυβέρνηση, συνεπικουρούµενη από τα άλλα αστικά κόµµατα, “παίζει” στο χρηµατιστήριο των κερδών των επιχειρηµατιών στον τουρισµό και στις µεταφορές ό,τι κερδήθηκε από το λαό την περίοδο της πανδηµίας.

Από τη µιαπεριορισµός στο ελάχιστο κάθε προληπτικού µέτρου που θα απέτρεπε τους τουρίστες – πελάτες, αυξάνοντας την πιθανότητα ακόµα και µαζικώνκρουσµάτων και από την άλλη “νουθεσίες” προς το λαό για την τήρηση των προληπτικών µέτρων.

Το ΚΚΕ παλεύει για µια κοινωνία µε τέτοια οργάνωση της παραγωγής & των υπηρεσιών, όλης της οικονοµίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται µε αποκλειστικό γνώµονα, όχι το κέρδος, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία.

Με υπηρεσίες καθολικές, κατοχυρωµένες, που θα διασφαλίζει το λαϊκό κράτος µε πλήρη αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, στην επιστήµη και στην τεχνολογία. Αυτός είναι ο σοσιαλισµός!

Στον σοσιαλισµό καθιερώνεται αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν, σύγχρονο και καθολικό σύστηµα Υγείας και Πρόνοιας.

Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην Πρωτοβάθµια Φροντίδα Υγείας, στην πρόληψη.

Παρέχονται υπηρεσίες για την εξασφάλιση της σωµατικής και ψυχικής ευεξίας, της πνευµατικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του ανθρώπου, της διασφάλισης συνολικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών συνθηκών που επηρεάζουν τη δηµόσια Υγεία, την ικανότητα για εργασία και κοινωνική δράση.

Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 11πμ στο Αμφιθέατρο
του πάρκου Κατερίνης με θέμα:
«Οι εξελίξεις στην υγεία εν μέσω πανδημίας και οι θέσεις του ΚΚΕ»

Θα μιλήσει η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.