Και ο Φώντας δεν είπε τίποτα

για ανανεώσιμες-αιολικά

με τον Παπαθανάση – είπαν για το στοίχημα (της Ανάπτυξης) και τις προκλήσεις (τις αναπτυξιακές) της Πιερίας

 

 

 

Σε πρώτο πλάνο ο Αναπτυξιακός Νόμος για επιχειρηματικότητα και πρωτογενή τομέα

Συνάντηση του Βουλευτή ΝΔ Πιερίας
με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση

Το στοίχημα της Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας παραμένει στην προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής και ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, ως άνθρωπος ο οποίος προέρχεται από την αγορά γνωρίζει και τους όρους της συγκεκριμένης συζήτησης αλλά έχει να παρουσιάσει και απτές, άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση σε μια συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στον τρέχοντα Αναπτυξιακό Νόμο και την επερχόμενη εφαρμογή των νέων επενδυτικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος προσδιόρισε την θεματική της συνάντησης στις αναπτυξιακές προκλήσεις της Πιερίας και την προοπτική της, ως περιοχής η οποία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να σηκώσει το βάρος της ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο άξονας των προτάσεων του κ. Μπαραλιάκου κινήθηκε σε δυο επίπεδα:

Αφ’ ενός στην στοιχειοθέτηση δέσμης κινήτρων ώστε να επιστρέψουν στη γενέτειρα Πιερία βιοτεχνίες που αναγκάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια να «μεταναστεύσουν» στις όμορες βαλκανικές χώρες· κεντρική θέση στην εξέλιξη αυτή κατέχει η πρόταση του βουλευτή για την λειτουργία ενός Βιοτεχνικού Πάρκου στην Πιερία, όπου θα μπορέσουν να εγκατασταθούν οι ενδιαφερόμενες βιοτεχνικές μονάδες.

Αφ’ ετέρου στην ώθηση που δίνει ο Αναπτυξιακός Νόμος στην επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς τομέα με έμφαση στην δημιουργία μεγάλων επενδυτικών projects, την κάλυψη δαπανών και κυρίως στην μεταποίηση προϊόντων, η υπεραξία των οποίων είναι αναγνωρίσιμη παγκοσμίως. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την Πιερία που έθεσε υπ’ όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού ο κ. Μπαραλιάκος ήταν η εκρηκτική άνοδος του ακτινιδίου και η περαιτέρω προοπτική εκτόξευσής του στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Εν κατακλείδι, ο κ. Μπαραλιάκος πρότεινε την διαρκή ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που εστιάζουν στον πρωτογενή τομέα, στους αγρότες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στους κτηνοτρόφους και τις κτηνοτροφικές μονάδες, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην Πιερία. Υπεραμύνθηκε των ΣΔΙΤ, μορφή οικονομικής συνεργασίας την οποία πολέμησε λυσσαλέα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και απαρίθμησε συγκεκριμένα έργα που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν άμεσα και να γίνουν πολλαπλασιαστής οικονομικής ανάπτυξης.

 

ΔΕΝ συζήτησαν για ανανεώσιμες,

 

 

Σε πρώτο πλάνο ο Αναπτυξιακός Νόμος για επιχειρηματικότητα και πρωτογενή τομέα