Δήθεν εντολές

το 2013

τάχα πλήρης αντίθεση το 2020

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Το πιο πρόσφατο, πλήρως δημόσιο και απίστευτο ψέμα της ΝΔ, της κυβέρνησης και πολλών αυτού του τμήματος της κοινωνίας και της Πολιτικής για τις αντιφασιστικές τους επιδόσεις προ της 7ης Οκτωβρίου 2020, είναι αυτό που λέει ότι Σαμαράς και Δένδιας έδωσαν εντολή στην Δικαιοσύνη …να συσχετιστούν οι ως τότε υπάρχουσες δικογραφίες για την “Χρυσή Αυγή”.

Το στοιχείο αυτό επανήλθε στην δημοσιότητα την μέρα που το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή των κατηγορουμένων και για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και έκτοτε δεν εντόπισα κανένα δημοσίευμα/σχόλιο/δημοσίευση/post δημοσιογράφου που να επισημαίνει το μέγα ψέμα στο οποίο βασίζεται η δήλωση αυτή. Οι δικογραφίες των αρμοδίων προς προκαταρκτική έρευνα στο Ελληνικό Κράτος δεν άρχισαν να συσχετίζονται τον Οκτώβριο του 2013, με την δήθεν εντολή Σαμαρά/Δένδια. Είναι παλιά και επιβεβλημένη πρακτική, πλήρως νόμιμη και θεμιτή και οι εισαγγελείς της χώρας δεν περίμεναν να την ανακαλύψει ή να την νομιμοποιήσει ο τότε πρωθυπουργός και ο υπουργός (Δημόσιας Τάξης). Και προ του 2013 υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις δικογραφιών που συσχετίστηκαν για υποθέσεις που αφορούσαν από επεισόδια στα γήπεδα, ληστείες και άλλα σημαντικά του κοινού ποινικού δικαίου και την πλήρως άσχετη με την πολιτική εγκληματικότητα ή και πχ υποθέσεις που αφορούσαν την Δημόσια Υγεία. Το να ισχυρίζεται ΑΠΟ τότε ως σήμερα, ο Σαμαράς και ο Δένδιας ότι η Δικαιοσύνη έλαβε …εντολή για να συσχετίσει δικογραφίες, μόνο το αντίθετο αποδεικνύει: ότι ως τότε ίσχυσε σιωπηλή εντολή ΥΠΕΡ της “ΧΑ”, πιθανότητα που ταιριάζει πλήρως με τα γεγονότα και πριν και μετά την 3η.10.2013. Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι την τάχα επιθυμία/εντολή Σαμαρά ανέλαβε να μεταφέρει και να δημοσιοποιήσει ο λιγότερο αρμόδιος τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και όχι ο τότε συνάδελφος του υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης. Την μέρα που ο Δένδιας δημοσιοποιεί την δήθεν εντολή Σαμαρά δηλώνει σίγουρος ότι η “ΧΑ” είναι εγκληματική οργάνωση. Σίγουρα, στις 3.10.2013, είχε ήδη σχηματίσει την άποψη αυτή βασιζόμενος σε κάποια στοιχεία. Στοιχεία που δεν είχαν προκύψει στις 15 μέρες που είχαν παρέλθει από τον φόνο που άλλαξε και την πορεία της Ιστορίας και την γραμμή της ΝΔ σε ότι αφορά την “ΧΑ” και ό,τι την αφορούσε.

Όπως περιέγραψε και στην πρόσφατη συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου-δέκτης της “εντολής” και από την στιγμή εκείνη επικεφαλής της έρευνας για την “ΧΑ”, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, καθόλου τυχαία, επέλεξε να αναθέσει την προκαταρκτική έρευνα στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Για τον συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό ισχύουν όλα όσα και η Γκουτζαμάνη εξέθεσε δημόσια και είναι γνωστά, όπως είναι γνωστό ότι είχε ήδη ασχοληθεί με την “ΧΑ”. Πιθανώς αυτή η λεπτομέρεια βοήθησε και στο να μεσολαβήσει σχετικά μικρός χρόνος μεταξύ εντολής, πρώτης αξιολόγησης, ολοκλήρωσης της έρευνας, κρίσης πολλαπλής των αποτελεσμάτων και της αξιολόγησής τους και της εντολής για δίωξη και συλλήψεις. Η πίεση για άμεσα αποτελέσματα δεν προερχόταν μόνο από την κυβέρνηση που δεν είχε δικαιολογίες και άλλοθι για το πως βρεθήκαμε με έναν ακόμη νεκρό, αλλά και από την πίεση που η κυβέρνηση δεχόταν από την κοινωνία που δεν άφησε τον συγκεκριμένο φόνο να προστεθεί απλώς στα ήδη αφάνταστα είχε πράξει ως τότε η “ΧΑ”, ηγεσία και μέλη, σε όλη την Ελλάδα.

Τι μεσολάβησε από τον Οκτώβριο του 2013 ως την προηγούμενη βδομάδα (και στον τόπο μας)

Το ποια γεγονότα μεσολάβησαν στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα από την εντολή Σαμαρά είναι γνωστά και πολλά επανέρχονται στην κρίση όλων μας, λόγω της έντονης αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών. Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα ένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό: ενώ η κυβέρνηση και η ΝΔ ανέλαβαν την πλήρη ευθύνη … για την επιτυχία της 7ης.10.2010 και δεν τσιγκουνεύτηκαν δηλώσεις και αυτοπροβολή, τα τοπικά ή …τοπικότερα στελέχη δεν τοποθετήθηκαν δημόσια για το θέμα, όπως πράττουν και έπρατταν σε κάθε ανάλογη ευκαιρία. Πχ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν είπε τίποτα για το καίριο χτύπημα στον νεοναζισμό και το τέρας που δημιούργησε, καμία κατηγορηματική δήλωση δεν έκανε, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στα όρια της Πιερίας, λίγο-πολύ, το ίδιο σκηνικό επικράτησε. Ο σημερινός βουλευτής και για πολλά χρόνια δήμαρχος Κατερίνης που επέλεγε κάθε χρόνο, επί σειρά ετών, να βάζει το πρωτόκολλο ψηλότερα από οτιδήποτε άλλο πολιτικότερο και καλούσε τους νεοναζί σε μνημόσυνο θυμάτων ναζί … δεν είπε τίποτα. Όπως και πολλοί άλλοι στην Πιερία. Πολλοί που διαγκωνίζονται να πάρουν θέση μεταξύ των στελεχών και μελών της “ΧΑ”, στην παράνομη και απαράδεκτη γιορτή μίσους, κάθε χρόνο στο Λιτόχωρο. Πολλοί που έβαλαν την υπογραφή τους στις διαμαρτυρίες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μαζί με στελέχη και μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, που βρέθηκαν στις ίδιες πορείες διαμαρτυρίας και άλλες πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις. Οι “δημοσιογράφοι” που την ενίσχυσαν και την ενισχύουν. Οι ιερωμένοι που ξεπέρασαν κάθε όριο ταύτισης και σύμπλευσης. Κι αυτοί δεν είπαν τίποτα από τις 7.10 ως σήμερα. Έβγαζαν όμως καθημερινά σχεδόν προσκλητήρια και θούριους σε μια Κατερίνη πνιγμένη στα δακρυγόνα και τις μολότοφ. Πνιγμένη στον φασισμό που ακόμη καλά κρατεί στην πιερική πρωτεύουσα, τόσο καλά που ακόμη κι ο σημερινός δήμαρχός της και πρώην βουλευτής τίποτα δεν είχε να πει, ούτε στις 7 του μήνα, ούτε ένα μήνα πριν όταν τα θύματα της πιο πρόσφατης εκδήλωσης οπαδών της φασίζουσας “ιδεολογίας” κήρυτταν την πόλη “Καθαρή από τον φασισμό”… Κι ας συμφωνούμε όλοι ότι ο αγώνας να εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα αναβίωσης του τρόμου, μόλις άρχισε.-

 

 

Παράρτημα

Για τον προβληματισμό περί των ελαφρυντικών και το λευκό ποινικό μητρώο

Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος Έμπαινε στη Φυλακή ως Βομβιστής Τρομοκράτης

 

Για δημοσιογράφους με πρόβλημα μνήμης που θεωρούν ήδη ότι το όποιο πρόβλημα, υπήρξε μόνο από τότε που κάποιοι γράφουν συνθήματα και πετούν τρικάκια στην είσοδο του σπιτιού τους και κανένα άλλο πρόβλημα δνε είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν

ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ-ΕΛ.ΑΣ
Τα κάτω άκρα της αστυνομίας