Μια μέρα που πέρασε

όπως πολλές πανδημικές

και ήταν η επίσημη αρχή της δεύτερης φάσης της πανδημίας και αιματηρότερης από την πρώτη

 

 

 

Στις 09.51 της 22ας Οκτωβρίου 2020, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ενημέρωνε το κοινό -της Πιερίας και της Ελλάδας- ότι κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα (κορονοϊού) δεν υπήρχε στα σχολεία της Πιερίας. Στις φωτογραφίες του δελτίου Τύπου, η ίδια και οι εκπαιδευτικοί που επισκέφθηκε, φορούσαν μάσκες.

 

Στις 12.38 της ίδιας μέρας, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε -επίσης με δελτίο Τύπου- ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος προς το πεδίο βολής, ανακουφίζοντας τους Πιεριείς που μ’ αυτό το πρόβλημα ξυπνούσαν και μ’ αυτό αποκοιμόταν, κάθε βράδυ. Στις φωτογραφίες που συνόδευαν το δελτίο Τύπου, ολικώς απούσα είναι η μάσκα.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρωνόταν σύσκεψη Τζιτζικώστα-Χαρδαλιά και των συνεργατών τους για τον καλύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας, στην Θεσσαλονίκη ειδικά και στην Περιφέρεια γενικότερα. Στις φωτογραφίες από το γεγονός, οι μάσκες είναι εμφανέστατες.

 

Ταυτόχρονα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πόρων ακύρωνε μαθήματα γιόγκα, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΛΟΓΩ COVID 19…,

ενώ ο Δήμος ανακοίνωνε στον Τύπο το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940!!!… και πόσταρε στο προφίλ του στο FB μια κάποια όχι τόσο σημαντική εξέλιξη (και ως τέτοια δεν έπρεπε να γίνει παντού γνωστή με τη βοήθεια του Τύπου, αλλά να την “γευτούν” μόνο οι μερακλήδες…)

Αμέσως μετά την σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη, έγινε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, προκειμένου να τους ζητήσει αποτελεσματικότερη συνεργασία και καλύτερο συντονισμό του κράτους με το κράτος, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης. Να κάνουν οι πρώτοι ότι καλύτερο μπορούν, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να αποδώσσουν οι αποφάσεις της δέυτερης. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Μαξίμου που εκδόθηκε αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη και πριν το απογευματινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους 13 τα εξής:

 

Γνωρίζουν τι γίνεται στις τοπικές κοινωνίες. Τα μέτρα προστασίας ΔΕΝ εφαρμόζονται και η πανδημία επέστρεψε χειρότερη από πριν. Κρύβοντας στοιχεία, δικαιολογούν την μη λήψη αυστηρότερων μέτρων, αφού το ζητούμενο είναι αυτό που περιέγραψε ο Τζιτζικώστας: να μην “κλείσει” η κοινωνία και η οικονομία (που στα μυαλά τους είναι ακόμα “ανοιχτές”….)

 

Αργά το βράδυ, δύο ενημερωτικά sites της Κατερίνης ψέλλιζαν ότι κάτι γίνεται στο Λιτόχωρο και στο Λύκειό του, έκλεισε ένα τμήμα, έκλεισαν δύο; θα σας γελάσουμε… Έτσι, η μέρα τέλειωσε σχεεδόν όπως άρχισε και με κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο της Πιερίας και με το θέμα της πανδημίας να έχει απασχολήσει όλα τα επίπεδα, από τοπική κοινότητα, ως Μέγαρο Μαξίμου.
Καλημέρα και καληνύχτα.

 

 

ΥΓ: α να μην το ξεχάσω: στις 7μμ και κάτι, η κυβέρησις ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στην επίσημη δοξολογία επί τη επετείω κτλ. Για να μην αριβάρετε σε τίποτα καθεδρικούς και μητροπόλεις και τρέχουν κι οι νεροκουβαλητές να χειροκροτάνε τους νεροφόρους, διορθώστε αναλόγως το πρόγραμμα εορτασμού και να είστε σε ετοιμότητα να το μετατρέψετε εξ ολοκλήρου και σε τηλε-εορτασμό. Μπας και στηριχτεί και το αίτημα για τηλε-συναδριάσεις.