Συνειδητή, δημαρχιακή

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ (κοινώς ψέμα)

με πρώτο στόχο το Δημοτικό Συμβούλιο – “το πήραμε χαμπάρι” μόνο χάρις στον Φαρμάκη – ο δήμαρχος “ξεσπάθωσε” κατά των Fb-καταγγελιών και δήλωσε άγνοια για έκθεση του Υγειονομικού και εισαγγελική παραγγελία!!!

 

 

Έκανε ο συνάδελφός σας αιρετός καταγγελίες

(και δημόσια στο Facebook και εκεί που πρέπει),

γνωρίζετε για τις καταγγελίες και τις ενέργειες αρμοδίων υπηρεσιών από τις 17.9.2020,

με τον τυπικότερο και επισημότερο τρόπο,

η ΔΕΥΑΔΟΛ προμηθεύεται υλικά, κάνει έργα,

όλοι σας καθημερινά “ξεψαχνίζετε” το Facebook

και σεις, στις 30.10.2020,

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, κε δήμαρχε;;;

Και μας μιλάτε με τόση σοβαρότητα… για το Facebook

και το πόσο ήσυχοι πρέπει να κοιμόμαστε,

γιατί αν υπάρξει καταγγελία για παρανομία

ΘΑ… πράξετε το καθήκον σας;;;

Μας παραπλανήσατε, κε δήμαρχε.

Ευτυχώς, όχι σε ζωντανή σύνδεση.

Μαγνητοσκοπημένα.

 

 

Στην πρόσφατη τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, ο επικεφαλής της “Προοπτικής”, Πέτρος Κιάφας, ζήτησε να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου του τοπικού συμβουλίου του Πλαταμώνα, Νίκου Κωτούλα, για “παράνομες συνδέσεις και διάφορες συνδέσεις, σε φρεάτια, φρεάτια ομβρίων, τα οποία θεωρούμε ότι είναι ακατάλληλα”.

Ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια και διαβεβαίωσε ότι δεν ασχολείται με το Facebook και -πολύ περισσότερο με τις ανώνυμες καταγγελίες που μπορεί ο καθένας να κάνει και χιλιάδες κάνουν καθημερινά στο Facebook. Επισήμανε δε ότι δεν συνιστά καταγγελία “ότι γράφει ο καθένας στο Facebook” και δεν σχολιάζει αναρτήσεις στο Facebook, αφού θεωρεί ότι δεν είναι άξιες σχολιασμού. Και συμπλήρωσε την απάντησή του με την διαβεβαίωση ότι αν υποπέσει στην αντίληψή του επώνυμη καταγγελία, η διοίκησή του και ο ίδιος θα πράξουν αυτά που ο Νόμος ορίζει.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι όπως τα περιέγραψε ο δήμαρχος, αλλά για κακή του τύχη και για δεύτερη φορά στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο “κυβερνητικός εταίρος” και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης δεν ενημέρωνε για το τι πράγματι συμβαίνει. Αποδεικνύοντας ότι ο δήμαρχος επέλεξε να ξορκίσει το Facebook για να παραπλανήσει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες και ο ίδιος ξέρει και ποιον άλλο.

Πέρα από την απάντηση Φαρμάκη για το τι συμβαίνει στον Πλαταμώνα, με όσα εντόπισε ο κοινοτάρχης και αποτελούν ήδη αντικείμενο του Υγειονομικού και της ΔΕΥΑΔΟΛ που -κατόπιν και εισαγγελικής παραγγελίας- υποχρεώθηκε να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα, η ΕτΟ αποκαλύπτει σήμερα και επισημαίνει τα εξής:

Κε δήμαρχε,

ως τις 17.9.2020, ίσως θα έπρεπε πράγματι να ασχοληθείτε με το Facebook για να ενημερωθείτε για τα όσα παράνομα, απαράδεκτα και καταστροφικά εντοπίστηκαν από τον υψηλότερα ιστάμενο αιρετό του Πλαταμώνα. Όμως, από τις 17.9.2020 και μετά, δεν χρειάζεται κανένα Facebook και καμία ανώνυμη καταγγελία (αν και ο πρόεδρος του Πλαταμώνα πλήρως επώνυμα καταγγέλλει δημόσια όσα καταγγέλλει στο Μέσο με το οποίο ΔΕΝ ασχολείστε), γιατί την συγκεκριμένη μέρα, ο Κωτούλας κατέθεσε και στον Δήμο την καταγγελία που είχε ήδη καταθέσει και σε αρμόδιες αρχές. Η καταγγελία του έχει καταγραφεί από το πρωτόκολλο του Δήμου ως το υπ. Αριθμ. 503247/3473. Την δε επόμενη μέρα έφτασε στον Δήμο και η κοινοποίηση από το Υγειονομικό της λήψης της ίδιας καταγγελίας που είχε καταθέσει στην υπηρεσία αυτή …ο επώνυμος και με πλήρη στοιχεία πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλαταμώνα, Νικόλαος Κωτούλας (αρ. Πρωτ. 14159/18.9.20).

Κε δήμαρχε, ο Κιάφας και όποιος άλλος μπορεί να ζητούσε ενημέρωση, ΔΕΝ γνωρίζει όσα γνωρίζει η διοίκηση και ο επικεφαλής της (εσείς ο ίδιος). Φυσιολογικό είναι να ρωτήσει με υλικό όσα μπορεί να γνωρίζει, δυστυχώς η ευτυχώς. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το να επιλέξετε να ασχοληθείτε μόνο με το κατά πόσο “κούφια” είναι μια καταγγελία στο facebook, να μας διαβεβαιώσετε ότι δεν ασχολείστε με το γνωστό ΜΚΔ και -κυρίως- να “κάνετε την πάπια” για όλα όσα συνέβαιναν στον πραγματικό κόσμο και τα γνωρίζατε, συν την φοβερή εγγύηση ότι θα επιληφθείτε των όποιων καταγγελιών αρκεί να είναι επώνυμες και στα αρμόδια όργανα, ενώ υπήρχαν αυτές το γνωρίζατε και το αποκρύψατε, καθιστά την απάντησή σας πλήρως παραπλανητική, οπότε και την όλη προσπάθεια, προσπάθεια εξαπάτησης. Και του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων μας.

Μπορείτε να δείτε ένα μικρό ανθολόγιο και των καταγγελιών του Κωτούλα και άλλων αναρτήσεων του, μπορείτε να δείτε και πως πολλές απ’ αυτές επιδοκιμάζονται από στελέχη της διοίκησής σας.

Αληθεύει ότι ο πρόεδρος του Πλαταμώνα επιχείρησε  τρεις φορές να σας συναντήσει, τρεις φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν τα κατάφερε;

Και εν τέλει… δεν υπήρχε ποτέ καμία ανάγκη εσείς να ασχοληθείτε με το Facebook. Ασχολούνται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα στελέχη σας και αρκεί μια ματιά για να το διαπιστώσετε, όπως κι εμείς το διαπιστώνουμε. Ο τοπικός αντιδήμαρχος, άλλος αντιδήμαρχος με σχετικά καθήκοντα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ, δεν σας ενημέρωσαν ποτέ για όσα καταγγέλλει τώρα ο Κωτούλας;

Κε δήμαρχε,

η απόπειρα εξαπάτησης είναι δεδομένη όσο ο αέρας που αναπνέουμε. Αν ο Φαρμάκης δεν επέλεγε να ενημερώσει όσο ενημέρωσε, θα σας είχε “περάσει”. Μετά την δική του ενημέρωση δεν είπατε το παραμικρό για το θέμα, αν και το “το θέμα είναι λίγο διαφορετικό” του κατέληξε σε πλήρες “άδειασμα”. Γι΄αυτό και σιωπήσατε…

Υλοποιείστε τώρα (και στο εξής) τις δεσμεύσεις σας περί καταγγελιών και εξασφαλίστε ότι όσοι παρανόμησαν και παρανομούν στον Πλαταμώνα και εντοπίζονται από αρμόδιο, θα λαμβάνουν τα δέοντα.

Και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι ο κοινοτάρχης του Πλαταμώνα βρέθηκε ως κατηγορούμενος σε αυτόφωρο και -ευτυχώς- αποχώρησε αθώος και είναι καθήκον σας, όχι απλώς να μην παραπλανάτε τους δημότες, αλλά και να ενισχύετε τον συνάδελφό σας αιρετό με κάθε τρόπο όταν εντοπίζει παρανομίες και πράττει όσα υπαγορεύει ο Νόμος. Ελπίζω οι δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα γίνουν όπλο στην φαρέτρα κάποιων παράνομων που στράφηκαν εναντίον του, προκειμένου να αθωωθούν και να αποφύγουν την τιμωρία. Και να μην γίνουν όλα στο Δήμο μας όπως έγιναν στ’ Αγιάσματα και αλλού.

Αναμένουμε την δημόσια μεταμέλειά σας. Ως εκπαιδευτικός, γνωρίζετε την αξία της.

Και να εξηγήσετε γιατί επιλέξατε να μας παραπλανήσετε.