“κωλύεται η υπογραφή της ελεγχόμενης σύμβασης”;

και προσπαθούμε να την ...ξε-κωλύεται;

σωστά, κε δήμαρχε? παλιά αυτό το λέγαμε “μπλοκάρισμα του διαγωνισμού” – τώρα πως το λέτε εσείς εκεί γιατί ξεχνάω πως το λέμε εμείς εδώ?

 

 

 

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε στην τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας της 30ης.10.2020 για την ακύρωση -από το Ελεγκτικό Συνέδριο- του διαγωνισμού με τον οποίο θα προμηθευόμασταν οχήματα απορριμματοφόρα κτλ (και αν αυτή η ακύρωση θα έχει επιπτώσεις και στην υπόθεση του δανείου που πήρε ο Δήμος για την αγορά αυτή κτλ).

Και ενώ για τον διαγωνισμό αυτό ζήτησαν ενημέρωση οι Κουρίτα και Τσιμήτρη, ο δήμαρχος επιλέγει να απαντήσει για όχι μία, αλλά δύο διαδικασίες, εκ των οποίων η μία είναι σε έλεγχο και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, μέχρι στιγμής. Και ξεκινά την απάντησή του -φυσικά- με την υπόθεση που “πάει καλά”, επισημαίνοντας κατ’ ευθείαν ότι “δεν είναι ακριβώς έτσι”… . Οπότε αν κάποιος δει την απάντηση, αυτό να είναι αρχικά στο μυαλό του και μ’ αυτό να μείνει στο μυαλό του, αν δεν δει ολόκληρη την απάντηση.

Και μετά, απαντά “για το δάνειο” και … εξηγεί ότι άλλα μηχανήματα θα αποκτηθούν με το δάνειο και άλλα με επιχορήγηση του “Φιλόδημος”. Και ενημερώνει ότι δεν ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, απλώς έλειπαν κάποια έγγραφα και προσφύγαμε κατά της απόφασης. Ποιας απόφασης; Μιας απόφασης που λέει τι; Σίγουρα η απόφαση δεν εγκρίνει τον διαγωνισμό. Αυτό προκύπτει και από τα πολλά “αν”, με τα οποία ολοκληρώνει την απάντησή του ο δήμαρχος.

Πιθανώς, τα κενά ή τα λάθη διορθώθηκαν από την διοίκηση και ο δικηγόρος-ειδικός συνεργάτης του δημάρχου που υποστήριξε την προσφυγή μας να αποδειχθούν αρκετά και η προσφυγή μας να γίνει δεκτή. Αν όχι, ο δήμαρχος περιέγραψε κάποια διαδικασία με τεύχη και διάφορα άλλα, άγνωστα σε μας τους μη δημάρχους, μη αιρετούς, μη νομικούς. Θα τα πληροφορηθούμε οσονούπω, όταν θα γίνει γνωστή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την τύχη της προσφυγής μας. Αν αυτή απορριφθεί… θα ισχύει η απόφαση κατά της οποίας προσφύγαμε και δεν ικανοποιηθήκαμε. Και ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί.

Σωστά;

Ευτυχώς ..στο Δημοτικό Συμβούλιο μας ελέγχεται μόνο η αντιπολίτευση για χρονοβόρα φλυαρία.

 

 

 

 

Άρθρο 35 Άρθρο πρώτο ΝΟΜΟΣ 4129/2013

παράγραφος 5

5. Αιτήσεις ανάκλησης των πράξεων των Κλιμακίων που αποφαίνονται ότι κωλύεται η υπογραφή της ελεγχόμενης σύμβασης, υποβάλλονται στη γραμματεία του αρμόδιου Τμήματος, σε περίπτωση πλάνης περί τα πράγματα ή το νόμο, από αυτόν που έχει σπουδαίο έννομο συμφέρον προς τούτο, ή από τον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την κοινοποίηση της πράξης του Κλιμακίου στον οικείο φορέα και στον Γενικό Επίτροπο. Η αίτηση ανάκλησης κοινοποιείται χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, µε επιµέλεια του αιτούντος, σε καθέναν που έχει έννοµο συµφέρον. Ο πρόεδρος του Τµήµατος µπορεί να διατάξει τη γνωστο­ποίηση µε οποιονδήποτε τρόπο της αίτησης ανάκλησης και σε άλλους που έχουν κατά την κρίση του έννοµο συµφέρον. Άλλη αίτηση ανάκλησης δεν επιτρέπεται.

Όπως καταργήθηκε με το Άρθρο 353 ΝΟΜΟΣ 4700/2020 με ισχύ την 29/6/2020