Ο λόγος σου με χόρτασε

και το ψωμί σου φα’ το

οι παροιμίες τώρα δικαιώνονται και τα συγχαρητήρια συνεχίζουν να μην έχουν κόστος

 

 

 

Πριν καν εισέλθει στο δεύτερο 13μηνο της θητείας της, η δημαρχία Γερολιόλιου ολοκλήρωσε πρόσφατα τις προσπάθειές της για την ολική και πλήρη αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας στο τμήμα καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων, με έμφαση στην βελτίωση της απασχόλησης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα Πρασίνου, Τεχνικής Υπηρεσίας, κτλ. Η ολοκλήρωση των προσπαθειών αυτών σηματοδοτήθηκε σήμερα, με την δημοσίευση δελτίου Τύπου, με το οποίο η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί τους εργαζόμενους που δεν μένουν σπίτι, τους οποίους περιέβαλε από την πρώτη στιγμή με απόλυτη αφοσίωση και συναίσθημα πλήρους ευθύνης έναντί τους.

Και πριν την έλευση της πανδημίας, η νέα -τότε- διοίκηση φρόντισε, όχι απλώς να έχουν οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή ολόσωμες φόρμες εργασίας και γάντια και μάσκες-φίλτρα, αλλά και όλα τα μέσα προστασίας από τον κορονοϊό και τα απαραίτητα μέσα απολύμανσης σε ικανή ποσότητα. Μάλιστα, φρόντισε όχι απλώς να υπάρχει η δυνατότητα, αλλά να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα ζωτικά βοηθήματα οι εργαζόμενοι, με πειθώ και όχι μέτρα επιβολής. Επίσης, οι συχνές προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό ασθενειών που απειλούν τους εργαζόμενους στην αποκομιδή, στον καιρό της πανδημίας, έδωσαν την θέση τους σε σταθερή εξέταση όλων των εργαζομένων του τμήματος, κάθε τέταρτη μέρα, με rapid tests και περαιτέρω εξετάσεις, όποτε υπάρξει και η παραμικρή υποψία κρούσματος. Εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος, τις οποίες η σημερινή διοίκηση ήρθε να εξαφανίσει, έχουν πράγματι εξαφανιστεί και τα συνεργεία που συνοδεύουν απορριμματοφόρα και διάφορα άλλα οχήματα υπηρεσιών του Δήμου, έχουν την εικόνα επιστημονικής ομάδας σε πλήρη κινητικότητα.

Όλα τα παραπάνω, εμφανή και συνηθισμένα πια σε όλη την επικράτεια του Δήμου, δικαιώνουν πλήρως την παράταξη που προεκλογικά και μετεκλογικά διακήρυττε το “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”. Η επικράτησή της στην εκλογική μάχη ήταν μόνο το πρελούδιο της εξαιρετικά επιτυχούς πορείας της στην πρακτική μετάφραση των προεκλογικών εξαγγελιών σε διοικητικές πράξεις και επιλογές, γεγονός που αποδεικνύεται και με την εξαφάνιση κάθε αντιπολίτευσης και αντιπολιτευτικής ρητορικής. Σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση, η σημερινή δεν επωφελήθηκε καν από τον πρώτο χρόνο-διάστημα ανοχής, αφού -όπως σχολιάζουν στελέχη της- δεν είχε καμία πρόθεση να αξιοποιήσει έναν τέτοιο πρώτο χρόνο ανοχής για να μην συνδέεται, σε καμία περίπτωση, η πρώτη της περίοδος, με την γνωστή παροιμία “ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.
Αυτά.

 

Το δελτίο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου

Την ώρα, που όλοι μένουμε σπίτι για δεύτερη φορά, οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, της Υπηρεσίας Πρασινου, το Τεχνικό Προσωπικό και το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου, που ακούραστα κάνουν ό,τι μπορούν για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου μας.

Όλοι μας χρειάζεται να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών κατά της πανδημίας.

Η συλλογική και ατομική ευθύνη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο θα μας δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Μένουμε ασφαλείς.