Στην πλατεία η “Πρωτοπορία”

για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Lockdown στις πολιτικές που μας εξοντώνουν!

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

47 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα τα συνθήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου και συμβολίζουν τη διαρκή πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

47 χρόνια μετά, τα αιτήματα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», συναντιούνται με τους σύγχρονους αγώνες και ενώνονται σήμερα με τις φωνές των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζομένων, που παλεύουν για το δικαίωμα στην υγεία, τη μόρφωση και τη δουλειά.

47 χρόνια μετά, σε καιρό πανδημίας, το εργατικό-λαϊκό κίνημα συνεχίζει να δίνει αταλάντευτα τη μάχη για υγεία και παιδεία στο ύψος της εποχής που ζούμε, για λαϊκές ελευθερίες, για εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Στις 17 Νοέμβρη, μέρα σταθμό για τις διεκδικήσεις του κινήματος, καταδικάζουμε τις πολιτικές της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με αφορμή και την πανδημία, επιχειρούν πατώντας επί πτωμάτων, να βγάλουν λάδι εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανους και άλλα αρπακτικά.

Ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης προς πάσα κατεύθυνση, οτι δεν τρομοκρατούμαστε από τον αυταρχισμό και την καταστολή, δεν κάνουμε βήμα πίσω από την πάλη για ειρηνική συνύπαρξη των λαών, απεμπλοκή από τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και όλων των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Lockdown στις πολιτικές που μας εξοντώνουν!

Την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, τιμάμε τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα του οποίου είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα.