Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

και πως τιμήθηκε στην Κατερίνη

απ’ αυτούς που τιμήθηκε

 

 

 

 

 

Ν.Ε Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία:
Η Δημοκρατία και η Μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε σήμερα αντιπροσωπεία μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία με την συμμετοχή και της βουλεύτριας Πιερίας Ε.Σκούφα, καταθέτοντας στεφάνι στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

Σε μια εποχή που ο Λαός μας, από τον παντελώς ανεύθυνο χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, βιώνει καταστάσεις καραντίνας,

σε μια εποχή που με διαλυμένο το δημόσιο σύστημα υγείας ο φόβος και η  αβεβαιότητα για την  επόμενη ημέρα παραλύει την κοινωνία,

σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες προσπαθούν εντελώς αβοήθητοι από την κυβέρνηση να κρατήσουν τις δουλειές τους,

η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά, είναι αντισυνταγματικές απαγορεύσεις συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων.

Μέσα σε όλη αυτή την ζοφερή ατμόσφαιρα τα οράματα και τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν, δυστυχώς και σήμερα επίκαιρα.

Οι αγώνες του λαού μας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία αλλά και Υγεία και Δημοκρατία θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση και απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης.

Φέτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε να τιμήσει την επέτειο τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και σεβόμενος την υγεία των συμπολιτών μας.

Θα συνεχίσει όμως να αγωνίζεται για Δημοκρατία, Ελευθερία, Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

 

Γραφείο τύπου Ν.Ε Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία

 


Πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από μέλη εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων καθώς και από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Άγαλμα της Ελευθερίας στην Κατερίνη, την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν οι εξής:
Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Πιερίας μαζί με το Σωματείο συνταξιούχων Λιτοχώρου.
Το σωματείο Οικοδόμων Κατερίνης μαζί με το συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας
“Η Πρωτοπορία”.
Το ΤΣ Πιερίας της ΚΝΕ και η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ

 


 

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά. Γιατί τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων. Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από την φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στην συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας. Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα. Ιδιαίτερα σήμερα που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας, απειλεί «το ψωμί», «την παιδεία», «την ελευθερία» μας. Απειλεί, πάνω απ’ όλα τη ζωή μας. Γι αυτό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους. Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν. Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μια όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ μας περιμένει υγιείς και δυνατούς.

 

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή

Κώστας Κιτιξής

Γραμματέας ΝΕ

Κινήματος Αλλαγής Πιερίας