Τέλεια όλα

κοιμηθείτε ήσυχοι

η κυβέρνηση χειρίζεται τον αγώνα κατά της πανδημίας άψογα και τέλεια – εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στην ατομική μας ευθύνη και καιρός να κάνουμε δωρεές για αναλώσιμα του ΕΚΑΒ Πιερίας

 

 

Ενώ η κυβέρνηση υπερασπίζεται τις -κατ΄ αυτήν, άψογες- επιδόσεις της στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μια έκκληση είδε  σήμερα το φως της δημοσιότητας από την γνωστή Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας:

 

Συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά 300 στολών υψηλής προστασίας για το ΕΚΑΒ Κατερίνης

Σταμάτησαν να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών λόγω έλλειψης προστατευτικών υλικών.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 10:50 το πρωί, το ΕΚΑΒ της πόλης μας δέχθηκε κλήση για μεταφορά ασθενούς με συμπτώματα κορονοϊού και δυστυχώς η υπηρεσία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα του πολίτη. “Σας παρακαλούμε να βρείτε τρόπο να μεταφέρετε τον ασθενή με δικό σας μεταφορικό μέσο στο νοσοκομείο διότι η υπηρεσία μας δεν διαθέτει πλέον προστατευτικά υλικά. Σας ζητούμε συγγνώμη που δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε” ήταν η απάντηση του τηλεφωνικού κέντρου.

Μετά από παραπάνω περιστατικό επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ Κατερίνης. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η παραπάνω πληροφορία και η μεγάλη έλλειψη στοιχειωδών υλικών προστασίας για τους εργαζόμενους, όπως π.χ. οι λευκές φόρμες!

Η ανάγκη να καλυφθεί το σημαντικό για την δημόσια Υγεία είναι αναντίρρητη και εξαιρετικά επείγουσα, ΑΛΛΑ…

  • πως φτάσαμε το ΕΚΑΒ Πιερίας να μην έχει τα ελάχιστα απαραίτητα εν μέσω του δεύτερου κύματος της θανατηφόρου πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνει (με κάθε ένταση, επιμονή και καταγγέλλοντας όλους τους άλλους) ότι πράττει όλα τα απαραίτητα και ελέγχει την κατάσταση;;;
  • τι λένε οι βουλευτές του νομού; (ως αργά το βράδυ δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά-δήλωση-αντίδραση, ειδικά από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ενώ και τα τοπικά Μέσα και “Μέσα” μόνο την έκκληση είδαν και όχι την κατάσταση που περιγράφει η συγκεκριμένη έλλειψη)
  • ποιου/ποιων ευθύνη είναι η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Πιερίας; πχ υπάρχει κάποια έλλειψη στην αγορά του συγκεκριμένου υλικού ή δεν έγιναν τα δέοντα ώστε το κενό αυτό να μην υπάρξει; (η έκκληση αναφέρει και ότι αύριο θα φτάσουν από την Γερμανία 300 στολές, προσφορά ανθρωπιστικής οργάνωσης, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αγορά δεν αντιμετωπίζει καμία έλλειψη).

 

Η τοπική Εισαγγελία τι λέει για όλα αυτά;

Είναι ορθή η έκκληση σε ότι αφορά την καταγγελία που περιέχει;

Υπάρχουν ΚΑΙ  ποινικές ευθύνες ή θα συνεχιστεί η πιερική παράδοση που θέλει την όποια πολιτική ευθύνη να μην είναι ποτέ ΚΑΙ πολιτική;