WiFi4eU CrAsH tEsT #1

@ Litohoro, City Hall

λειτουργεί και το μετρήσαμε – δείτε πως “τρέχει”

Το WIFI4EU, η δωρεάν παροχή ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο από το ομώνυμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, στο χώρο γύρω από το Δημαρχείο στο Λιτόχωρο, λειτουργεί, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε.

Η ΕτΟ έκανε το crash test στο πρώτο από τα τρία σημεία της δωρεάν παροχής (θα ακολουθήσουν Λεπτοκαρυά και Πλαταμώνας) και σας τα παρουσιάζει.

Το crash test έγινε μεταξύ 7.45 και 8.15, πρωί Κυριακής, οπότε να είναι πιθανή η μικρότερη δυνατή χρήση του δικτύου ώστε να ληφθούν τα καλύτερα αποτελέσματα. Η δοκιμή έγινε με χρήση φορητού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου, στο θεατράκι του πάρκου και στο κοντινό Ηρώο. Η μέτρηση έγινε με online μετρητή μη εγχώριου παρόχου (κυπριακή CYTA), ο οποίος βασίζεται στο γνωστό Ookla.

 

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το δωρεάν ασύρματο δίκτυο του Δήμου είναι ασταθές και σχετικά μικρής ταχύτητας. Η απόδοση του download κυμάνθηκε μεταξύ 0.7 και 2.9 Mbps (με ανάλογο upload που μπορείτε να δείτε στα screenshots). Την ίδια συμπεριφορά είχε το wifi και στην σύνδεση από κινητό τηλέφωνο. Η ταχύτητα και η απόκριση του ασύρματου δικτύου κρίνεται ικανοποιητική, υπό τον όρο ότι χρησιμοποιείται από έναν ή λίγους χρήστες, ταυτόχρονα.

 

 

 

Για την σύνδεση δεν χρειάζεται κωδικός (password), αλλά μόνο η συγκατάθεση σε σελίδα με log in που “ανοίγει” με την εντολή σύνδεσης.