Έχει χάσει η κυβέρνηση

κάθε επαφή με την πραγματικότητα;;;

ή η μόνη που διατηρεί είναι η ικανότητα δηλώσεων σε φιλικά κανάλια, αλλά είναι επικίνδυνη ήδη για το χειρισμό της εξαιρετικά θανατηφόρου κατάστασης?

Είπε-τι είπε νωρίς το πρωί.
Αργά το βράδυ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν.

Την ίδια ώρα, στο δελτίο των 9μμ στην ΕΡΤ, συνάδελφός του στην κυβέρνηση προσπαθούσε να μειώσει τις επιπτώσεις της πιο παράλογης δήλωσης για την πανδημία στην Ελλάδα, από τον Φεβρουάριο ως τώρα, φιλολογώντας για 15 λεπτά για την χρησιμότητα των ΜΕΘ και …-πάλι- την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκτήσει το ΕΣΥ περισσότερες. Όχι για να πεθαίνουμε πιο πολλοί, αλλά για να γλυτώνουμε πρισσότεροι. Ο πρωθυπουργός δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα. Έκανε μία ακόμη τηεδιάσκεψη. Με αρμόδιους για την πανδημία.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα και στην συνέχεια την απάντηση στην οποία υπήρξε το συγκεκριμένο απόσπασμα. Δείτε και ολόκληρη την συνέντευξη Γεραπετρίτη στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ. Δείτε πως ο ίδιος άνθρωπος αρχικά διαβεβαίωνε την ζωτική ανάγκη για περισσότερες ΜΕΘ και την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να τις εξασφαλίσει και πως τελικά ΔΕΝ χρειάζονται περισσότερες ΜΕΘ -που η κυβέρνηση ΔΕΝ έκανε- γιατί όσες περισσότερες υπήρχαν …τόσο περισσότεροι θα ήταν οι θάνατοι. Ενώ αν ασθενής με κορονοϊό ΔΕΝ εισαχθεί σε ΜΕΘ, δεν πεθαίνει.

Δείτε τα.
Είναι όλα αληθινά.
Όσο ο κος Γεραπετρίτης.
Όσο και η κυβέρνηση.

 

 

 

 

Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας

Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτές οι δηλώσεις είναι προϊόν του πανικού ή του αμοραλισμού και του κυνισμού τους. Δεν ξέρω αν προδίδουν τον ερασιτεχνισμό ή την ιδεοληψία τους» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

 

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ότι «οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους» δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες.

Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψουν τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

 

Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

“Απαράδεκτη δήλωση από επίσημα κυβερνητικά χείλη για τις ΜΕΘ, για να δικαιολογήσει την αδράνεια των 8 μηνών να λειτουργήσουν περισσότερες ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ είναι τα τελευταία οχυρά του συστήματος σε υγειονομικό πόλεμο και σώζουν ανθρώπινες ζωές. Οι μισοί και πλέον ασθενείς βγαίνουν ζωντανοί από τις ΜΕΘ. Εάν δεν υπήρχαν, θα είχαν πεθάνει. Από τους 540 σημερινούς διασωληνωμένους θα είχαμε περί των 250 θανάτων περισσότερων.”

 

Δάφνη Κατσίμπα, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης

“Ευτυχώς ακούσαμε κι ένα ανέκδοτο μέσα στη μαυρίλα”.

 

 

Γιώργος Γεραπετρίτης(κλικ εδώ)