Για την γιορτή της πρωτεύουσας

και τους εορτάζοντες

ευχετήρια μηνύματα

 

 

 

Τιμούμε σήμερα με ευλάβεια την πολιούχο μας Αγία Αικατερίνη. Καλούμαστε φέτος να εορτάσουμε την Αγία, δυστυχώς όχι μέσα στους ναούς αλλά με σιωπή και απομόνωση στα σπίτια, λόγω των ιδιαίτερων  συνθηκών της υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο. Σε στιγμές δοκιμασίας, είτε προσωπικής, είτε συλλογικής, Ιερά Πρόσωπα, όπως αυτό της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, μας δίνουν πνευματική και ψυχική δύναμη. Με πίστη στην προστάτιδα μας Αγία και υπομονή θα βγούμε σύντομα σε καλύτερες ημέρες από αυτή τη δύσκολη περίοδο και δοκιμασία. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί  θα τα καταφέρουμε.

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Κατερίνη σήμερα γιορτάζει.Γιορτάζουμε την Πολιούχο και προστάτιδά μας Αγία Αικατερίνη.

Είναι προφανές ότι φέτος δεν θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζαμε άλλες χρονιές.Σ’ αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο που δοκιμάζεται από την πανδημία, υγεία, δύναμη και υπομονή.

Εύχομαι του χρόνου να αξιωθούμε να τιμήσουμε την προστάτιδά μας Αγ. Αικατερίνη με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, χωρίς περιοριστικά μέτρα, με καλύτερες μέρες για όλους αλλά και για την πόλη μας.

 

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Χρόνια Πολλά Κατερινιώτισσες και Κατερινιώτες.

Χρόνια πολλά Κατερίνη.

 

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Η πόλη μας σήμερα γιορτάζει και τιμά την προστάτιδα και πολιούχο της Αγία Αικατερίνη. Όχι όπως κάθε χρόνο , όχι όπως θα θέλαμε, όχι όπως της αρμόζει. Εν μέσω πανδημίας, όλοι πειθαρχούμε στα μέτρα, ακούμε τους επιστήμονες, αλλά δεν ξεχνάμε την μνήμη των Αγίων, τις παραδόσεις μας, την ανθρωπιά μας.
Σε κάθε κρίση, πόσο δε μάλλον σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, προτάσσουμε την ενότητα και αντιπαλεύουμε τον κοινό εχθρό. Στέλνουμε μήνυμα ευγνωμοσύνης στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της πατρίδας μας και ιδιαίτερα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας και ζητούμε να κάνουμε όλοι το έργο τους ευκολότερο, εφαρμόζοντας απλά και μόνο τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όσους νοσούν, πλήρη και ταχεία ανάρρωση.
Χρόνια Πολλά στην Κατερίνη μας, χρόνια πολλά σε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.