Έρχεται ο Κοντοζαμάνης

σε μια Πιερία με πανδημο-πρωτιά

πλάγια απάντηση στην πρόσκληση Σκούφα για παμπιερική τηλεδιάσκεψη – θέλει να δει μόνο την διοίκηση του ΓΝΚατερίνης – δελτίο Τύπου της Μάνη και ανακοίνωση τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Το ανακοίνωσε η ΕΡΤ και η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου: ο υφυπουργός Υγείας σπεύδει σήμερα στην ατύπως πρώτη σε ότι αφορά την πανδημία Πιερία.

Ο κος Κοντοζαμάνης θα έχει συνεργασία με την διοίκηση του ΓΝΚατερίνης και στελέχη της 3ης ΥΠΕ, αλλά το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης-αστραπή δεν έγινε γνωστό και -μέχρι στιγμής- δεν ανακοινώθηκε συνέντευξη Τύπου ή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Πιερία εξέδωσε πριν από λίγο και το τοπικό Τμήμα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ η χθεσινή πρόταση της Μπέττυ Σκούφα για παμπιερική τηλεδιάσκεψη με τον κο Κοντοζαμάνη ή άλλο κυβερνητικό στέλεχος έμεινε ουσιαστικά αναπάντητη, με την έλευση του υφυπουργού να επιβεβαιώνει το ήδη γνωστό: η Πιερία είναι η χειρότερη περιοχή της χώρας σε ότι αφορά την πανδημία και -δυστυχώς- η κατάσταση παραμένει ως και σήμερα αχαρτογράφητη.

 

 

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

 

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.) Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον Υποδιοικητή κ. Κων/νο Χρίστογλου, για τα θέματα του Νοσοκομείου της Κατε
ρίνης.

Σε συνέχεια του κύκλου επαφών, μεσούσης της μάχης κατά της πανδημίας, η Βουλευτής πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο και το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε.), κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη. Σε αυτή συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Κατερίνης, ενόψει και της σημερινής επίσκεψης του Υφυπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στην Πιερία.

   Η Βουλευτής είχε επίσης συνάντηση και με τον Υποδιοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Κωνσταντίνο Χρίστογλου.

 

Ανοιχτή επιστολή-έκκληση  του Τμήματος Υγείας Ν.Ε Πιερίας  ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία 
Τις τελευταίες μέρες η πανδημία πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Πιερία.
Οι αριθμοί είναι γνωστοί, τόσο σε κρούσματα, όσο και σε απώλειες συνανθρώπων μας. Το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό έχουν υπερβεί τα όριά τους.
Οι κλίνες ΜΕΘ, αλλά και οι κοινές κλίνες στην μονάδα Covid είναι πλήρεις.
Διακομιδές ασθενών γίνονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων της χώρας, ενώ πολλοί συμπολίτες μας νοσούν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν χωρίς βοήθεια ουσιαστική, αφού δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας -με το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων- ούτε κάποια σοβαρή εξωνοσοκομειακή φροντίδα.
Αυτή την κρίσιμη ώρα και με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στην Κατερίνη, κάνουμε έκκληση σε όλους όσοι έχουν θέσεις ευθύνης να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν:
-Ενίσχυση του νοσοκομείου μας με γιατρούς και νοσηλευτές
-Μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό
-Δωρεάν τεστ από τον ΕΟΠΥΥ
-Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας
Οι ζωές μας και η υγεία αξίζουν, δεν κοστίζουν.
Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, Εκκλησία της Πιερίας, Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, κύριε Διοικητή του Νοσοκομείου, οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν υπάρχει περιθώριο για τίποτε άλλο, πέρα από τη συμβολή όλων σ’ αυτήν την μάχη.
Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά όλες τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και οι έλεγχοι να είναι συνεχείς.
Τώρα κρινόμαστε όλοι από τη στάση μας και τη δράση μας
Και μόνο με τη συντονισμένη δράση μας μπορούμε να νικήσουμε.
Τμήμα Υγείας Ν.Ε Πιερίας  ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία