60 ως χθες,

σήμερα πόσοι;

ο υφυπουργός ήρθε, ενημερώθηκε, συνεργάστηκε και μας είπε αυτό για το ποίο είμαστε σίγουροι και πριν έρθει, ενημερωθεί, συνεργαστεί: το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο – η ΕΡΤ πρωτοπορεί σταθερά

 

 

 

Η επίσκεψη-αστραπή του υφυπουργού Υγείας κου Κοντοζαμάνη προβλήθηκε τοπικά ως κάτι σημαντικό, αλλά στην ουσία δεν ήταν. Από τις σύντομες δηλώσεις του, δύο σχετικώς σημαντικά προέκυψαν: ότι και από την Πιερία θα μεταφερθούν ασθενείς στην Αθήνα -αν χρειαστεί- και ότι το επόμενο διάστημα… είναι κρίσιμο. Μπορεί τοπικά η επίσκεψη να προβλήθηκε ως σημαντικότατο γεγονός, αλλά στο χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το σχετικό ρεπορτάζ από την Πιερία είχε διάρκεια 30 δευτερολέπτων, να και στις υπόλοιπες ενημερωτικές εκπομπές της  ΕΡΤ -και των ιδιωτικών καναλιών- η Πιερία φιγουράρει ως πρωταθλήτρια στην εξάπλωση της πανδημίας και κρούσματα. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και την περιέγραψε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και υπεύθυνος της κλινικής Covid στο ΓΝΚατερίνης, Ηρακλής Τσανικίδης.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο της ΕΡΤ φιλοξένησε και έναν πρωτοφανή νεωτερισμό: το δελτίο άρχισε με την προαναγγελία των κυριότερων ειδήσεων, στην οποία πρώτη θέση είχαν τα της πανδημίας. Παρ΄ όλα αυτά, το κυρίως δελτίο άρχισε με εκτενή -εκτενέστατη- αναφορά στα ευρωελληνοτουρκικά και -20 λεπτά αργότερα- το δελτίο επανήλθε …στο πρώτο θέμα! Στα ελάχιστα στοιχεία που παρατέθηκαν για την Πιερία ήταν και ο επίσημος απολογισμός των 60 νεκρών στην Πιερία -από την αρχή της πανδημίας- και τα περισσότερα από 1800 κρούσματα. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και την Λάρισα, στην Πιερία οι εισαγωγές στο ΓΝΚ παραμένουν αμείωτες και σε υψηλό ρυθμό.

Από χθες, η κυβέρνηση προαναγγέλλει το επερχόμενο εορταστικό “άνοιγμα”, αν και μόλις προχθές ένας από τους 26 ειδικούς της ομάδας του ΕΟΔΥ ξεκαθάρισε ότι οι λοιμωξιολόγοι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την πιθανότητα άρσης του lockdown και κανονικότερης λειτουργίας της αγοράς, πριν ακόμα επιβεβαιωθεί και το δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Ελλάδα.